01 Temmuz 2015 13:29

Facebook logosunu değiştiriyor

Paylaş

Facebook logosunda küçük bir değişikliğe gidiliyor. Facebook artık daha sade ve eskisine göre daha ince yazı fontuyla yazılmış yeni bir logoya sahip.

İlk olarak 2005 yılında Joe Kral ve Cuban Council tarafından tasarlanan ve kısa süre içerisinde sembolikleşen Facebook logosu ve fontu, rötuşlanmış haliyle yerini artık yeni logoya bırakıyor. Eskisiyle kıyaslandığında çok büyük farklar olmasa da, logoda kullanılan yazı fontunda değişikliğe gidildiğini görmek mümkün.

Eski logoya göre daha ince ve daha klasik bir yazı fontunun kullanıldığı yeni logoda, en büyük değişiklik, fontun yapısı gereği “a” harfi olarak dikkat çekiyor. Diğer harflerde de fontun inceliğinden ötürü değişiklikler göze çarpıyor.

Facebook’ta Kreatif Direktör olarak görevini sürdüren Josh Higgins ise, konu ile ilgili Brand New‘e yaptığı açıklamada, yeni logonun daha kullanıcı dostu ve daha yakın hissettiren bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Yeni Facebook logosu, yakın zaman içinde ilgili web sitelerinde ve uygulamalarda yerini almış olacak. F logusu ve favicon’da ise herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak. (MEDYA SERVİSİ)

Eski ve yeni logonun karşılaştırması:

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden W'yi V'ye çeviren karar!

SONRAKİ HABER

Kartek firması Evrensel'in haberine cevap gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...