01 Temmuz 2015 11:09

‘TMMOB, Sayıştaydan kaçanlardan daha temizdir’

TMMOB’ye bağlı 24 meslek odası yaptıkları ortak açıklamayla son günlerde iktidar ve bazı medya kuruluşları tarafından haklarında yapılan suçlamalara tepki gösterdi.

Paylaş

TMMOB’ye bağlı 24 meslek odası yaptıkları ortak açıklamayla son günlerde iktidar ve bazı medya kuruluşları tarafından haklarında yapılan suçlamalara tepki gösterdi. Açıklamada, “Ne iktidarın baskıları ne de yandaş medyasının yalan ve tehditleri bizleri kamusal, toplumsal, mesleki yararları savunmaktan alıkoyamaz” denildi.

Hükümete yakın yayın organları, bazı köşe yazarları, hatta cumhurbaşkanının bir danışmanı ile bir milletvekilinin, son 10 gündür benzer cümlelerle TMMOB ve Mimarlar Odasına yönelik, yalan, iftira, hakaret ve suçlamalarda bulunduğu belirtilen açıklamada, bir milletvekilinin, odaların denetiminin Sayıştayda olduğunu ama bu denetimin de yapılmadığını zannettiğini söylemesi hatırlatılarak “Kamu işleyişinden bihaberliğin harika bir örneğini veriyor! Bir başkası, Odaların yetkilerinin cumhurbaşkanında bile olmadığı gibi kargaların bile güleceği sözler söyleyebiliyor” denildi.

Öte yandan TMMOB’nin her bir kuruşa kadar gelir ve giderlerinin denk bütçe esasıyla yapılan bütün dökümü, genel kurul çalışma raporlarında, dönem içlerinde hazırlanan raporlarda yer aldığı ve web sayfalarında yayımlandığına dikkat çekilen açıklamada, “TMMOB’ye bağlı meslek Odaları, AKP Hükümeti ve Sayıştay denetiminden kaçırılan tüm kurum ve kuruluşlardan şeffaf ve temizdir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'ın Star'ı, Düzceli depremzedeyi 'mağdur Yunan' yaptı

SONRAKİ HABER

294 kişilik sınıfta tıp eğitimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...