01 Temmuz 2015 10:29

Merkel: Referandumdan önce Yunanistan'la müzakere yok

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'la yeni yardım paketi konusunda müzakerelerin Pazar günkü referandum öncesinde yapılamayacağını söyledi.

Almanya Federal Parlamentosu'nda konuşan Angela Merkel, "Yunan hükümetine kapı her zaman açıktı ve açık kalacak." dedi.

Yunanistan'ın referandum kararıyla müzakereleri tek taraflı olarak sonlandırdığını ifade eden Merkel, "Bu, onların meşru hakkıdır. Ama Avro Bölgesi'ndeki diğer ülkelerin de hakları vardı. Referandumu bekleyeceğiz. Bundan önce yeni yardım paketi ile ilgili müzakere olamaz" ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Evrensel'e konuşan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Fabio de Masi: Yunanistan’a yapılan ekonomik terörizm

ÇİPRAS GERİ ADIM MI ATIYOR?
İngiliz Financial Times gazetesinin ulaştığı ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın Brüksel'e dün gece yazdığı mektupta Atina'nın 'birkaç küçük detay' haricinde talep edilen tüm kemer sıkma şartlarını kabul ettiği iddia edilmişti.

Çipras'ın mektupta Yunan adalarında KDV indiriminin devam etmesini talep ettiği ve emeklilik yaşının artırılmasının da daha uzun bir zaman dilimine yayılmasını istediği, ancak bunun dışındaki emekli - memur maaşı indirimleri ile KDV tabanının genişletilmesi gibi talepleri kabul ettiği belirtildi.

BBC'nin ulaştığı Yunanistan Başbalkanlık Sözcüsü, Fİnancial Times haberi ile ilgili yorum yapmayacaklarını belirtti ve kısa süre içerisinde bir basın açıklamasının yapılacağını söyledi.

Financial Times haberinde "IMF, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'na hitaben yazılan iki sayfalık mektupta dün yapılan 29,1 milyar avroluk yeni bir kurtarma paketi talebi detaylandırılıyor" deniyor. Almanya Maliye Bakanı Schauble ise, "Yunanistan'ın son teklifi yeteri kadar açıklık sağlamıyor" dedi.

Çipras mektupta, "Teklifimiz bir bütünlük içerisinde" yorumunu yapıyor ve "Euro Bölgesi'nin teklifini birkaç küçük değişiklikle kabul etmeye hazırız" deniyor.

Yatırımcılar, Çipras'ın mektubunu 'Atina referanduma gitmeden krizi çözmek için geri adım atıyor' şeklinde yorumladı. (DIŞ HABERLER)

Yunanistan'ın Star'ı, Düzceli depremzedeyi 'mağdur Yunan' yaptı

ÖNCEKİ HABER

Çevre afişi astı, hakimi taşlamaktan mahkum oldu

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'dan ortak ses: Tecrit, işgal ve katliama hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa