01 Temmuz 2015 10:12

PYD'den AKP'ye çağrı: Tehdit ve provokasyonu bırak

Partiya Yekitiya Demokrat (PYD) Eş Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye Suriye’ye müdahale tehditlerini bırakması çağrısı yaptı.

Paylaş

Partiya Yekitiya Demokrat (PYD) Eş Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye Suriye’ye müdahale tehditlerini bırakması çağrısı yaptı. PYD Eş Başkanlığı adına yapılan açıklamada, “Türkiye hükümeti yetkililerinin tehditlerinin ardından, Türk ordusu Suriye sınırına yakın yerlere konuşlandı. Biz Demokratik Özerk Yönetim’in siyasi bir parçası olarak devletler arası sınır ve komşuluklara saygıyla yaklaşıp, uluslararası anlaşmalara göre hareket ediyoruz” denildi.

“Bağımsız bir devlet kurma niyetimiz yok” denilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rojava’ya dönük sözlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Biz Demokratik Özerklik Yönetimi geliştirerek Suriye’de çözüm için çalışıyoruz. Demokratik Özerklik Yönetimi tüm ulusları, mezhep ve inançları bağrında taşıyacak bir sistemdir” denildi.

TÜRKİYE SURİYE’NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE ETMESİN

Rojava’da ve Suriye’de olanların bir iç mesele olduğu hatırlatılan açıklamada, “Bu bir iç konudur, Suriye halklarının konusudur. Komşu ülkelerinin müdahale hakları yoktur” denildi. Rojava’daki demokratik özerk sistemin bir parçası olan siyasi oluşumların, komşuların iç düzenlerini bozmak gibi bir niyeti olmadığı dile getirilen açıklamada, “Umut ediyoruz ki, Suriye’ye müdahale gibi BM anlaşmasına uymayan, komşuluk değerlerini sarsacak adımlar atılmaz” denildi.

"PYD’nin teröre karşı mücadele ettiği" belirtilen açıklamada, “YPG güçlerine ve ortaklarına Rojava’da yapılacak saldırılar terörist gruplara hizmet edecektir. Rojava’ya askeri müdahale Suriye’nin ve Ortadoğu’nun siyasi durumunu daha da karmaşık hale getirecektir. Uluslararası güvenliği alaşağı edecektir. Biz NATO’da yer alan devletlerden umut ediyoruz ki, Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin belli bir parçasına yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmesin” denildi.

TÜRKİYE PROVOKATİF SİYASETİ BIRAKMALI

YPG güçleri ve müttefiklerinin Rojava’da topraklarını savunduğu belirtilen açıklamada, “Rojava topraklarını savunmak için birçok bedel ödediler.  Bundan sonra da saldırılar nereden gelirse gelsin topraklarımızı savunmaya hazırız. Suriye’nin birliği ve tüm hakları savunacak demokratik bir sistem istiyoruz. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler temelinde ilişkiler oluşturmak istiyoruz. Türk yetkililerine bu provokatif siyaseti bırakmaları çağrısında bulunuyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MMK Liman'da taşeronlaştırma iş cinayeti getirdi

SONRAKİ HABER

Çevre afişi astı, hakimi taşlamaktan mahkum oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...