01 Temmuz 2015 09:55

MMK Liman'da taşeronlaştırma iş cinayeti getirdi

MMK Liman bölümünde taşeron firma Mollaoğlu şirketi bünyesinde çalışan 50 yaşındaki işçi Aziz Demir Sapan, dün forklift aracının altında kalarak feci şekilde can verdi. İşyerinde geçtiğimiz hafta yaşanan iş kazasında da bir işçi yaralanmıştı. Söz konusu işçinin tedavisi sürüyor.

Paylaş

Halil İMREK
Dörtyol

MMK Liman bölümünde taşeron firma Mollaoğlu şirketi bünyesinde çalışan 50 yaşındaki işçi Aziz Demir Sapan, dün forklift aracının altında kalarak feci şekilde can verdi.

İşyerinde çalışan Sapan’ı göremeyen, forklift aracı arka arka gelerek Sapan’ı altına aldı ve ezdi. Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sapan kurtarılamadı.

Azizi Demir Sapan 50 yaşındaydı. İskenderun’da oturuyordu. Henüz emekli olamamıştı. MMK Liman bölümünde taşeron firma Mollaoğlu şirketi bünyesinde sendikasız ve düşük ücretle çalışıyordu.

İŞÇİLER BİR SÜRE ÇALIŞMADI

Öğle saatlerinde yaşanan iş kazası sonucu bir arkadaşlarını kaybeden liman işçileri iş bıraktı. Gece 01.00’e kadar işçiler liman bölümünde iş durdurdu ve çalışmadı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği için önlem alınmasını isteyen işçiler, iş kazalarında ölmek istemediklerini söyledi.

İşçiler bugün de yaşamını yitiren arkadaşlarının Modernevler Mahallesi Modernevler Camii'nde yapılan cenaze törenine katıldı.

GEÇEN HAFTA YİNE İŞ KAZASI YAŞANDI

Geçtiğimiz hafta yine bir iş kazası yaşandı. Mollaoğlu şirketi bünyesinde çalışan taşeron işçi, kamyon üzerinden düştü. Kafatası çatlayan ve hayati tehlikesi söz konusu olan işçinin tedavisi devam ediyor.  

TAŞERONLAŞTIRMA İLE KAZALAR DAHA DA ARTTI

2014 yılı sonrası MMK Metalurji’de çayhaneden, güvenliğe, revirden paketlemeye, limandan, haddehaneye kadar pek çok bölüm taşeronlaştırılmıştı. Taşeronlaştırma ile birlikte işten atmalar yaşanmıştı.  İhbar ve kıdem tazminatları verilerek atılan işçilere taşeron çalışma dayatılırken, kabul eden işçilere yeni sözleşme imzalatılmıştı.

MMK Metalurji’nin liman bölümü fabrikanın en çok kâr eden yeri. Ayda 700 bin tondan fazla yük inip kalkıyor. İşçiler liman bölümünün kapasitesinin üzerinde çalıştığını söylüyor. Taşerona devredilirken işçilere aynı iş yapacakları söylenmişti. İşçiler “Aynı işi yapacaksak niye taşeronda çalışıyoruz” diye tepki göstermişlerdi. Liman bölümünde 186 işçi çalışıyordu. Buradan 44 işçi çıkarılmıştı. Vinç operatörleri dışında herkes taşerona devredilmişti. Mollaoğlu firmasının işyerine gelmesi ile birlikte işçiler daha düşük ücretle ve daha çok iş kazalarına davetiye çıkaran koşullarda çalışıyor.

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de IŞİD saflarında savaştığı iddia edilen 7 kişi yakalandı

SONRAKİ HABER

PYD'den AKP'ye çağrı: Tehdit ve provokasyonu bırak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...