01 Temmuz 2015 09:23

iOS 8.4 güncellemesi Apple Music ile birlikte yayınlandı

Apple, kısa süre önce düzenlediği WWDC 15 etkinliğinde tanıttığı Apple Music hizmetini de içeren iOS 8.4 güncellemesini kullanıma sundu.

Paylaş

Apple, iOS 8.4 güncellemesini yayınladı. iPhone, iPad ve iPod touch için merakla beklenen güncelleme ile gelen en önemli yenilik, Apple Music hizmeti. Dünya çapında 7/24 yayın yapan radyo da barındıran Apple Music, Türkiye'de henüz kullanılamıyor.

iOS 8.4 İLE GELEN YENİLİKLER:

Güncelleme ile gelen en önemli yenilik, Apple Music servisi.

APPLE MUSIC

Üç aylık deneme süresi olan Apple Music hizmetinin abonelik ücreti, aylık 10, yıllık 120 dolar (Türkiye fiyatı aylık 10 TL, yıllık 120 TL). Bunun karşılığında kullanıcıya vadedilenler ise şöyle:
Arşivdeki milyonlarca parçayı çevrimiçi veya çevrimdışı dinlemek mümkün. Yeni müzik, sanatçı ve müzik gruplarını keşfetmeye imkan tanıyor. Farklı zevklere ve değişik ruh hallerine uygun müziklere kolayca ulaşılabiliyor. Kullanıcının mevcut iTunes kütüphanesinde yer alan müzik arşiviyle entegre olabiliyor. Üyeler, takip ettiği sanatçıların paylaştığı düşünceleri, fotoğrafları, müzikleri ve videoları görüp, sohbete katılabiliyor.

RADYO

Apple Music'le gelen önemli yeniliklerden biri de radyo. Apple'ın 24 saat yayın yapacak online radyo istasyonu Beats 1 yayına başladı. Beats 1'de müzik, söyleşi ve özel radyo şovları dinlenebiliyor, Apple Music editörleri tarafından oluşturulmuş radyolar çalınabiliyor veya kullanıcı, herhangi bir sanatçıdan veya parçadan kendi istasyonunu oluşturabiliyor.

Bu arada Apple Music servisi, Türkiye'de henüz kullanılamıyor. Sebebi ise sanatçıların haklarını koruyan MESAM ve MSG'nin henüz Apple ile anlaşmamış olması.

iOS 8.4 ayrıca iBooks iyileştirmeleri ve bazı hata düzeltmelerini de içeriyor. Güncelleme ile birlikte iBooks'un içinden sesli kitapları taramak, dinlemek ve indirmek mümkün. iBooks için hazırlanan kitaplar artık iPad'e ek olarak iPhone'da da çalışıyor.

iOS 8.4 güncellemesi ile bazı hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler de yapılmış olmakla birlikte asıl büyük değişikliklerin bu yılın sonlarına doğru yayınlanması beklenen iOS 9 ile gelmesi bekleniyor.

iOS GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR?

iOS 8.4 güncellemesi cihaz üzerinden de, iTunes yardımı ile PC/MAC’ten de yüklenebilir. Telefon üzerinden güncelleme için, Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden güncelleme kontrolü yapılıp komutlar izlenebilir. iTunes üzerinden güncellemek için ise, iTunes yazılımı açılarak, cihazı USB ile PC/MAC’e bağlayıp, “Güncellemeleri Denetle” seçeneğini tıklamak gerekiyor.

Güncelleme işleminden önce muhtemel aksaklıklara karşı telefonun yedeğini almak tavsiye ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'ya getirilen 3 YPG'li yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kobanê'de IŞİD saflarında savaştığı iddia edilen 7 kişi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa