01 Temmuz 2015 08:24

Kobanê'de yaralanan tıp öğrencisi Yakar'a 15 yıl ceza isteniyor

IŞİD'in saldırıları üzerine yaralıları tedavi etmek için gittiği Kobanê'de havan topu saldırısında yaralanması sonrası getirildiği Türkiye'de hakkında dava açılan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Esra Yakar'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Esas hakkında görüşünü beyan eden savcı, Yakar için 'örgüt üyeliği' iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istedi.

Paylaş

Gönüllü sağlık personeli olarak gittiği Kobanê'de, IŞİD saldırısında yaralanması üzerine hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla dava açılan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Esra Yakar, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Tutuklandıktan sonra ilk duruşmada tahliye edilen Yakar'ın, kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, babası Paşa Yakar tanık olarak dinlendi.

Ardından ise esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Esra Yakar'ın "PKK/KCK üyesi" olarak Kobanê'de çatışmada yaralandığını iddia etti.

Yakar'ın PKK adına kırsal alanda faaliyet yürüttüğü ve diğer örgüt mensuplarıyla hareket etmek suretiyle "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediğini ileri süren Savcı bu gerekçelerle Yakar'ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Savcının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti ise sanık avukatına savunmasını hazırlaması için ek süre vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: 4. tura adayımız kalmazsa 80 geçersiz oy olacak

SONRAKİ HABER

Tabip Odası, 'başı açık' diye hastayı tedavi etmeyen doktoru yargılayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...