01 Temmuz 2015 00:37

Savunma almadan okuldan attılar

Marmara Üniversitesinde hukuk öğrenimi gören son sınıf öğrencisi Ercan Acar, finallere 1 hafta kala savunması dahi alınmadan okuldan atıldı.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Marmara Üniversitesinde hukuk öğrenimi gören son sınıf öğrencisi Ercan Acar, finallere 1 hafta kala savunması dahi alınmadan okuldan atıldı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Ercan Acar hakkında, okulda çıkan olaylara karıştığı ve olay esnasında bıçak kullandığı iddiasıyla Şubat 2014’te soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla ilgili savunma tebliğinin kendisine ulaşmadığını söyleyen Acar, savunması alınmadan okuldan atıldı.

Okuldan atıldığına dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Acar, 23 Mayıs 2015’te final sınavlarına girmek için okula gittiğinde durumu güvenlik görevlilerinden öğrendiğini ifade etti.

‘OKULUN KARARI STRATEJİK’

Duruma tepki gösteren Ercan Acar, şunları söyledi: “Karşı tarafta kesici alet vardı. Defalarca satırla öğrencileri yaralamalarına rağmen tek bir uzaklaştırma alan yok. 2012 yılında yine böyle bir kavgada 8 ay cezaevinde kalan arkadaşlarım var. Yine bir arkadaşım elinde bıçak var diye 1 buçuk yıl cezaevinde kaldı. Ama dediğim gibi elinde satırla dolaşan ülkücüler okulda ceza almadıkları gibi haklarında adli yargılama da açılmıyor.”

Okulun öğrenciler üzerinde uzaklaştırma tehdidi ile sindirme politikası yürüttüğünü ifade eden Acar, “Çoğu yönden başarılı da oluyorlar. Çünkü öğrencinin soruşturmalarla uğraşmaktan okula gelme fırsatı da olmuyor. Eskiden bunu tutuklayarak yapıyorlardı şimdi uzaklaştırmayla. Eskiden öğrenciyi okula bağlamak için politika yürütürlerdi tarafsız kalırlardı ama şimdi topyekün bir savaşa girdiler. Gitsin bela olmasın mantığı var. Yeter ki örgüt diye bir şey olmasın da nereye giderse gitsin. Devletin o bakış açısı okul yönetimine de sinmiş durumda. Kendimi bir hukuk mücadelesinin davalı tarafı olarak görmek istemiyorum çünkü belirsizlik gerçekten can sıkıcı. Bu konuda zaten sisteme karşı dolmuşluğum var sistem dışına atılmış gibi hissediyorum” dedi.   

Yürütmeyi durdurmak için 28 Mayıs’ta açılan davada mahkeme okuldan savunma istemiş, ancak okul yönetimi henüz savunma vermiş değil. Okulun savunmasını vermesi halinde davanın 1 ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Êzidîleri kim Edirne’ye getirdi?

SONRAKİ HABER

Şenal Sarıhan: Madımak'ın sanıkları hiç aranmadı bile

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...