30 Haziran 2015 19:07

MKM sanatçılarından Kobanê’ye selam

Mezopotamya Kültür Merkezi yıl sonu etkinliklerinde dans, müzik ve tiyatro gibi gösteriler düzenlenecekti. Ancak MKM, Kobanê’de IŞİD’in yaptığı saldırılar nedeniyle erteledi.

Paylaş

Mezopotamya Kültür Merkezi, Kobane’de IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırılardan sonra hayatını kaybedenler için, Şişli Kent Kültür Merkezinde bir açıklama yaptı. Normalde kültür merkezinde yıl boyunca dans, müzik, sinema ve tiyatro alanlarında yürütülen atölye katılımcılarının çalışmaları sergilenecekken son yaşananlardan sonra gösteriöşeri ertelediklerini dile getirdiler.

Mezopotamya Kültür Merkezinden Serhat Kural, ‘Biz bir kez daha tıklım tıklım bu salonda sanatseverlerle burada olacaktık, MKM’nin her yıl düzenli olarak yürüttüğü atölye çalışmaları sergilenecekti’ diyerek yaşanan katliamlardan etkilendiklerini ifade etti. Kural, Kürtlerin hayatının, Ortadoğu’nun, Anadolu’nun her anının tansiyonlarla dolu olduğunu ve 30-35 yıllık mücadelenin bugünlerde en yakıcı dönemden geçtiğini belirtti. ‘Hayatımızda devrimlerin sıcaklığı ve sonuçları hissediliyor’ diyen Kural, Ortadoğu’da, Suriye’de ve Kürdistan’da karşı-devrimi gerçekleştirmeye çalışan güçler tarafından mücadelemizi ve inancımızı bastırmaya çalışan bir sistemin söz konusu olduğunu söyledi. Kural, sözlerine şöyle devam etti; ‘Sanatçılar olarak bizler bu devrimin arkasında duruyoruz. Bu mücadelenin ön saflarında duran ve kazanımları birer ezgiye, bir figüre dönüştürmeye çalışan Kürdistanlı sanatçılar olarak bu mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Bugün Rojava’da bir devrim gerçekleştiriliyor ve dünyanın gündeminde yer alan Kobanê’de bir kadın devrimi gerçekleşiyor, özgürlük ve insan haklarının en üst düzeyde savunulduğu bir yer. Canı pahasına mücadelesiyle Kobanê’nin ayakta kalmasını sağlayan bütün inançlı, mücadeleci yoldaşlarımızı tüm Kürdistanlı sanatçılar olarak selamlıyoruz.’ Serhat Kural, konuşmasının ardından MKM sanatçıları ile birlikte direniş marşı Herne Pêş’i söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gümüşlük Festivali Antik Tiyatro’da başlıyor

SONRAKİ HABER

Joan Baez sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...