30 Haziran 2015 18:38

Yıldız: Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Temmuz’dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Temmuz’dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Bakan Taner Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) düzenlediği iftara katıldı. Yıldız, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Elektrik ve doğal gaza zam yapılacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Bakan Yıldız, "7 Haziran seçimleri öncesinde AK Partimizin, iktidar partimizin seçimlerden dolayı elektriğe ve doğalgaza zam yapmadığına dair haberler yayınlanmıştı. 7 Haziran'dan sonra da bizim, 1 Temmuz'da zam yapacağımıza dönük haberler yapılmıştı. Biz, 1 Temmuz’dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin, gerekse doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde artış olmasına rağmen, döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Ben de bunu kamuoyuna paylaşıyorum." İfadelerini kullandı.

Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesiyle ilgili soruya ise Türkiye Petrolleri’nin hem halka arz, hem de blok şeklinde özelleştirilebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"300'den fazla bayisi olan bizim petrol ve benzin istasyonlarımızla alakalı konuda gerek blok satışının, gerekse halka arz yoluyla özelleştirmesinin yolunu açmış olduk. Şu anda özelleştirme programına alınmış bulunuyor. Tabi ki değerlemeler yapılacak. Türkiye'de seçim öncesinde de seçim sonrasında da mutlaka işlerin sağlıklı bir şekilde yürüyebiliyor olması lazım. Çünkü 78 milyonumuza hizmet veren bir sektörde bulunuyoruz. Hizmetlerin de bu manada aksamaması lazım. O yüzden gerek blok satışları gerekse Türk Hava Yolları'nda (THY) olduğu gibi son derece güzel modeller var. O modelleri de uygulayabiliyor olmamız lazım. Şimdiden bir şey söylemem erken olur. Halka arz yoluyla özelleştirme de olabilir. Önümüzdeki günler bunu gösterecektir." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de 2 asker boğularak yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Obama: İran'la müzakereler güvene dayanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...