30 Haziran 2015 14:37

KCK basın davası avukatları beraat etti

KCK basın davası avukatları Nazan Yaman ve Fırat Epözdemir hakkında, davanın görüldüğü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine 'hakaret ettikleri' iddiasıyla açılan dava beraat kararıyla sonuçlandı.

Paylaş

KCK basın davası avukatları Nazan Yaman ve Fırat Epözdemir hakkında, davanın görüldüğü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi  heyetine “hakaret ettikleri” iddiasıyla açılan dava beraat kararıyla sonuçlandı.

14 Ocak 2014 tarihinde Silivri’de görülen KCK basın davasında, avukat Epözdemir’in  “Sayın yargıçlar dosyalarınızın sesi okyanus ötesinden geliyor” ve  avukat Yaman’ın da “Burada sizleri birey olarak tanımayız. Şahıslarınız iyi kötü kimden yana acaba, AKP’nin mi hakimisiniz yoksa gerçekten Pensilvanya’nın mı?” sözleri hakkında dava açılmıştı.

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Yaman ve Epözdemir, KCK davalarında yaşananları hatırlattı.

Avukatların duruşma salonlarından darbedilerek atıldığını, duruşma tutanaklarının bile UYAP sisteminin donduğu gerekçesiyle altı ay sonra kendilerine verildiğini, savunma haklarının engellendiğini  belirten Yaman ve Epözdemir, yargının siyasal etki altında hareket ettiğini vurguladı.

Bugün bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gülen Cemaatini “paralel yapı” olmakla suçladığını, bu çerçevede özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde görev alan pek çok hakimin rütbesinin düşürüldüğünü vurgulayan Yaman ve Epözdemir, “Hakim ve savcılara bu nitelemeleri biz yapmadık. Şu andaki cumhurbaşkanı yaptı. Meslek onurunuza sahip çıkacaksanız içinizden bir kısım hakim suç duyurusunda bulunsaydı” dediler. Ayrıca dava konusu olan duruşmanın ses ve görüntü kayıtlarının bulunduğu CD’yi soruşturma savcısından istediklerini ancak savcının “Ben de açamadım. CD açılmadı” dediğini aktaran avukatlar, CD dahi incelenmeden talimatla kovuşturmaya izin verildiğine dikkat çekti. Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yaman ve Epözdemir’in dava konusu olan sözlerinin savunma dokunulmazlığı kapsamında olduğunu ve hakaret içeriği taşımadığını belirterek beraat kararı verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de yaşamını yitiren Akgün, Esenyurt'ta toprağa verildi

SONRAKİ HABER

55 yaşındaki işadamı, Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak inrihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa