30 Haziran 2015 14:33

Kobanê'de yaşamını yitiren Akgün, Esenyurt'ta toprağa verildi

Kobanê'ye bağlı Şêxler köyünde IŞİD’le girdiği çatışmada 26 Haziran günü yaşamını yitiren YPG'li Burhan Akgün (Fedekar Pîran) Esenyurt’taki Gülbahçe Mezarlığı’nda sloganlar eşliğinde defnedildi.

Paylaş

Kobanê'ye bağlı Şêxler köyünde IŞİD’le girdiği çatışmada 26 Haziran günü yaşamını yitiren YPG'li Burhan Akgün (Fedekar Pîran) Esenyurt’taki Gülbahçe Mezarlığı’nda sloganlar eşliğinde defnedildi.

25 Haziran günü Kobanê kent merkezinde katliam gerçekleştiren IŞİD’lilerin saldırılarını püskürten grubun içinde bulunan YPG’li Akgün'ün(Fedekar Pîran) cenazesi Esenyurt Örnek Mahallesi’nde bulunulan ailesinin evinde helallik alındıktan sonra  "Şehîd namirin", “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”  sloganları atılarak Gülbahçe Mezarlığı’na konvoy halinde getirilerek toprağa verildi.
Akgün’ün cenazesine İstanbul HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu, Yakay-Der, Din Alimleri Derneği ve yüzlerce yurttaş katıldı. Cenaze töreninde konuşan Yakay-Der İstanbul Eş Başkanı Velat Demir, “Yaşadığın ülkede hak, hukuk, adalet, demokrasi, eşitlik yoksa, o ülkede özgür kimliğinle yaşamıyorsan, o ülkede direnmeye hakkın vardır. Birçok katliam hukuksuzluk ve adaletsizlikler olmuştur,  İspanya’da Franco,Türkiye’de Kenan Evren, Rojava’da, Suriye’de DAİŞ. Ama ne Franco ne Kenan Evren ne de DAİŞ mazlum halkı bitiremez” dedi.

Kürt halkı özgür olmayana kadar yaşanan bu acıların son bulmayacağını dile getiren Cesim Soylu “DAİŞ çetelerini Kobané’ye gönderenler bilsinler ki o kirli ayaklarıyla Kobané’yi kirletemeyecekler, güneyde hiçbir devleti kurdurtmaya izin vermem diyen Cumhurbaşkanına sesleniyorum sen hangi sıfatla buna izin vermiyorsun, hangi güçle bunu engelleyeceksin biz de diyoruz sen ancak diktatörlüğünle övünebilirsin” diye konuştu. Tören cenaze defin işlemlerinin ardından sloganlarla son buldu. Taziyeler yarın 12.00’den itibaren Esenyurt HDP ilçe binasında kabul edilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

24 kişinin can verdiği otel sahibinin tahliye talebine ret

SONRAKİ HABER

KCK basın davası avukatları beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...