30 Haziran 2015 17:14

Til Ebyad'da kuşatılan IŞİD'liler öldürüldü

Til Ebyad'ın (Girê Spî) doğusundaki Tilebyada Şerqî köyüne sızan IŞİD'lilerin bir bölümü, saklandıkları okul binasında YPG/YPJ güçlerince tank ile vurularak öldürüldü. Operasyondan yaralı olarak kurtulmayı başaran bazı IŞİD'lilerin ise Türkiye'ye sığındığı iddia edildi.

Paylaş

Til Ebyad'ın kurtarılması sonrası kentte kalarak saklandıkları düşünülen bazı IŞİD üyelerine, kentin 1 kilometre doğusunda yer alan saklandıkları Tilebyada Şerqi köyünde düzenlenen operasyon başarıyla sonuçlandı.

Köye yapılan operasyonda saklandıkları okulda kuşatan IŞİD'liler ile YPG/YPJ güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda 1 Asayiş üyesi hayatını kaybederken, 1'i sivil 4 YPG'li savaşçı yaralandı.

Yaralanan 2 YPG savaşçısı Kobanê'deki hastaneye doğru yola çıkarılırken, yaralanan sivil ile birlikte Akçakele Sınır Kapısı'na getirilen 2 YPG savaşçısından biri, geçişlerine izin verilmediği için sınır kapısından kan kaybından hayatını kaybetti. Yaşanan ölüm üzerine biri sivil diğer iki yaralının ise sınır kapısından geçmesine izin verildi. Kapıdan geçirilen yaralılar Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Operasyonda kuşatılan okul, YPG güçlerince tanktan atılan toplarla imha edildi. Okulun imha edilmesi ile çatışmalar da sona erdi. Ancak YPG güçlerinin köydeki evleri tek tek kontrolü devam ediyor.

Öte yandan yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, köye yönelik operasyon sırasında yaralanan kimi IŞİD'liler bazı köylülerle birlikte Türkiye sınırına geldi. Sınır kapısına gelenlerden köylülerin geçişlerine izin verilmediği, yaralı IŞİD'lilerin ise ambulanslarla hastaneye taşındığı iddia edildi. (Til Ebyad/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Önder’den ODTÜ’de direniş ziyareti

SONRAKİ HABER

Baransu'nun tutuklanması talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...