30 Haziran 2015 12:04

İZENERJİ işçileri greve hazırlanıyor

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ A.Ş. ile Genel-İş 2 No’lu Şube arasında 3 Mart’ta başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamıyor. 5 Haziran’da grev kararını asan Genel-İş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığı son görüşmeden de sonuç alınamaması üzerine 2 Temmuz’da tüm işyerlerinde uyarı grevi yapacak. 

Konuyla ilgili olarak yapılan basın toplantısın Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, “İZENERJİ zam teklifine, ikramiye ve sosyal yardımları da dahil etti. Bu yöntemle işçilerin yüzde 13,30 ve 14,40 oranında zam alacağı şeklindeki yapılan açıklar kamuoyunu yanıltma amacı güdüyor” diye konuştu. 

‘BİZİM TALEBİMZ BİLE İNSANCA ÜCRETİN ALTINDA’

İZENERJİ’de işçi ücretlerinin, A Grubu Bekar işçi ücretinin net 1335 TL, A Grubu Evli ve 2 çocuklu işçi ücretinin net 1550 TL olduğunu belirten Şanlı, “Bu ücretler dışında yılda 40 yevmiye ikramiye ve bayramlar, sosyal yardımlar ek olarak verilmektedir” dedi. Şanlı, teklife göre A Grubu bekar işçi ücreti net 1460 TL, A Grubu evli ve 2 çocuklu işçi ücretin net 1680 TL olacağını bilgisini verdi. 
İşçilerin talebinin 1680 TL olan ücret düzeyinin en azından net 1800 TL olması olduğunu ifade etti. Şanlı işçi taleplerinin dahi insanca yaşanabilecek bir ücret düzeyinin oldukça altında olduğuna dikkat çekti.  

‘GREVİMİZİ ENGELLEMEYE KALKMASINLAR’

Şanlı, yıllardır İZENERJİ işçilerinin TİS sürecinde mağdur edildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ve çevre belediyeler içinde en düşük maaş ve sosyal yardımlar İZENERJİ işçilerine ödenmektedir. Büyükşehir Belediyesinin işçi ve emekçiler için uyguladığı bu ücret politikası terk edilmediği sürece iş barışı sağlanamaz. Eşit işe eşit ücret talep ediyoruz” dedi. Şanlı, 2 Temmuz günü son kez uyarı amaçlı tüm işyerlerinde tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini belirtti. Şanlı ayrıca, “Kimse YHK’e başvurup grev hakkımızı engellemeye kalkmasın, yasaların bize verdiği grev hakkımızı elimizden almaya kalkmasın” dedi.

DİĞER ŞUBELER DE GREVİ DESTEKLEYECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZELMAN’da örgütlü Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Gürol Doğan, kendilerinin de aynı işyerlerinde örgütlü olduğunu ifade ederek, “Seçimler sürecinde kendi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ‘Asgari ücreti 1500 TL yapacağım’ dedi. Biz üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve gereken desteği vereceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)      

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê Sağlık Bakanı Yeni Şafak'ı yalanladı

SONRAKİ HABER

TSK uçakları, Medya Savunma Alanları'nı bombaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...