30 Haziran 2015 11:56

‘Katilleri kaçırdılar’ diyen Kadri Bağdu’nun avukatına soruşturma açıldı

Paylaş

Volkan PEKAL 
Adana

Sokak ortasında silahla arkadan vurularak hayatını kaybeden Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu’nun soruşturmasında bir arpa boyu yol alınamazken, emniyetin ihmallerine dikkat çeken Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek hakkında soruşturma açıldı. 

Emniyetin Kadri Bağdu’nun katil zanlısı olduklarına dair güçlü deliller bulunan şüphelilerin kaçmasına  göz yumduğunu söylediği için hakkında soruşturma açılan Bek, “Bu soruşturmada delillerin karartıldığı, asıl faillerin gizlendiği, kaçırılmasına göz yumulduğu iddialarının arkasındayız” dedi. 6-8 Ekim Kobanê eylemlerinden bir hafta sonra işlenen Bağdu cinayetinin IŞİD’e işaret ettiğini söyleyen Bek, ancak dosya üzerindeki gizlilik kararı nedeniyle deliller hakkında ayrıntılı bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. 

Kadri Bağdu cinayeti IŞİD’e işaret etmesine rağmen bugüne kadar adi bir cinayet olarak ele alındığını kaydeden Bek, geçtiğimiz hafta Savcının dosyayı görevsizlik kararıyla terörden sorumlu savcıya göndereceğini öğrendiklerini dile getirdi. Kadri Bağdu dosyasında en önemli failleri belirtmiş olmalarına ve Emniyet’in bu faillerle görüşmüş olmasına rağmen hiçbir soruşturmaya tabi tutulmadan kaçmalarına müsaade edildiğini kaydeden Bek, 7 Hazirandan sonra ortaya çıkan meclisin 6-7 Ekim’de bu olaylarda yaşamını yitirenlerin faillerinin bulunması için özel bir komisyon kurması gerektiğini söyledi. 

NE OLMUŞTU

Kobané’ye destek eylemlerinin yapıldığı tarihlerde Adana’da Yusuf Güldiren ve Ahmet Albay isimli vatandaşlar da öldürülmüştü. Sokak ortasında öldürülen Yusuf Güldiren dosyası ile ilgili polis olay yerine yakın olan Furkan Piliç’in kamera kayıtlarına baktığı sırada mekanın sahibi, IŞİD’e yakınlığı ile bilinen ve Kadri Bağdu’nun öldürüldüğü Şakirpaşa mahallesinde de dükkanı bulunan Talip Güler polislere Kadri Bağdu’yu şikayet etmişti. Bu dava dosyasında bu şekilde bir tutanak olmasına rağmen polisler Güldiren’in öldürülmesinden 2 gün sonra Kadri Bağdu’nun öldürülmesi ile ilgili bu şahsın ifadesine bile başvurmamış, bu arada Suriye’ye kaçan Talip Güler hakkında herhangi bir soruşturma açılmamıştı. Bu haberleri gündeme getiren Evrensel ve Birgün gazeteleri hakkında soruşturma açılmıştı. 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Cumhurbaşkanımızı tartışma konusu yapacak hiçbir müzakerenin içinde olmayız’

SONRAKİ HABER

Kobanê Sağlık Bakanı Yeni Şafak'ı yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...