30 Haziran 2015 11:24

Bir reklam ajansı, Uykusuz'un facebook sayfasına el koydu

Paylaş

Hürriyet’ten Sebla Koçan’ın haberine göre; Facebook'ta 3 milyonun üstünde takipçisi bulunan Uykusuz dergisinin hesabı, bir reklam ajansı tarafından ele geçirildi.

Reklamface adındaki bir sosyal medya ajansı, Uykusuz dergisine ait olan hesabı 'Uykusuz Adam' adına çevirerek derginin takipçilerine el koydu. 

Derginin düşüncelerini yansıtmayan tuhaf paylaşımlar nedeniyle Uykusuz'un pek çok okuru, son günlerde derginin bu hesabı sattığını düşünüyordu.

Ancak Uykusuz dergisi, resmi Instagram ve Twitter hesaplarından konuya açıklık getirdi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Pek çok markayla çalışan ajans, Uykusuz içerikleriyle sayfa beğenilerini arttırdı. Ancak Uykusuz çizgisine uygun olmayan içerik paylaşımları nedeniyle Facebook hesabını Uykusuz dergisinin ortaklarından Uğur Gürsoy ve Yiğit Özgür'e devreden ajans, Facebook sayfasında 'yetkili' görünmeye devam etti.

Daha sonra 'hizmet bedeli' adı altında dergiden astronomik miktarda para talep eden ajans, hak sahibi olduğunu iddia ettiği para verilmeyince sayfayı Uykusuz Adam adına çevirerek 'hackledi'.

Derginin yeni facebook adresleri ise şöyle: http://www.facebook.com/UykusuzOnline - http://www.facebook.com/firatinsayfasicom ve http://www.facebook.com/YigitOzgurResmi (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Hiçbir yolsuzluk dosyası kapatılmayacak

SONRAKİ HABER

‘Cumhurbaşkanımızı tartışma konusu yapacak hiçbir müzakerenin içinde olmayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...