30 Haziran 2015 13:43

Meclis Başkanlığı seçiminde sonuç çıkmadı, gözler yarına çevrildi

Paylaş

Meclis başkanlığı için Mecliste yapılan ilk tur oylamada, AKP adayı İsmet Yılmaz 256, CHP adayı Deniz Baykal 125, HDP adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy, MHP adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy aldı. İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256, Deniz Baykal 128, Fırat 80, İhsanoğlu 80 oy aldı. Böylece hiçbir aday üçte ikilik oy çokluğuna ulaşamadı. Gözler yarınki 3. ve 4. tura çevrildi.

Yarın 3. turda salt çoğunluk olan 276 oy aranacak. Ancak bundan da sonuç alınamazsa en çok oyu alan iki aday son tura kalacak ve son turda en fazla oyu alan aday meclis başkanı olarak seçilecek. 

BAHÇELİ: HDP, BAYKAL'I DESTEKLERSE BİZ BAYKAL'A OY VERMEYİZ

Meclis Başkanlığı seçiminin ilk 2 turunda adaylar üçte ikilik çoğunluğa ulaşamazken Bahçeli'den AKP'yi rahatlatan bir açıklama geldi. Radikal'in haberine göre MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanlık seçimine dair "Eğer HDP, Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz Baykal'a oy vermeyiz" dedi.

ADAYLAR LİDERLERİ ZİYARET EDEREK DESTEK İSTEDİ

AKP’nin Meclis Başkan adayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP’nin Meclis Başkan adayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Meclis’te grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarını ziyaretinin ardından, dünde MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Genel Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat karşılıklı ziyarette bulunmadı. 

Meclis Başkan adaylarının ziyaretleri sonrası; siyasi partilerde ortaya çıkan tablo, ilk iki turda her siyasi partinin kendi adayını desteklemesi yönünde oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'liler yine sınırdaydı

SONRAKİ HABER

Devletin Roboski ve Kobanê politikası aynı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...