30 Haziran 2015 09:02

HDP ve HDK'den Yunanistan'a destek çağrısı

Paylaş

HDP ve HDK, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin çözümsüzlük içiren politikaları sonucu zor durumda olan Yunanistan halkı ve hükümetine destek çağrısında bulundu. 

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı zor durumda olan Yunanistan'a destek açıklaması yayınladı. "Adalet, eşitlik ve demokrasi adına kemer sıkmaya karşı verdikleri mücadelede Yunanistan halkı ve hükümetiyle birlikteyiz" denilen açıklamada, Yunanistan halkının verdiği mücadelenin "başka bir Avrupa"nın mümkün olduğunu gösterdiği ifade edildi.

2010 ve 2012'de Yunanistan'a dayattıkları kemer sıkma politikalarına rağmen, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin hala çözümsüzlüğe yol açan politikalarında ısrar etmesine tepki gösterilen açıklamada, Yunanistan halkının demokratik tercihlerinin önemsenmeden, Yunanistan hükümetinin önerilerine olumsuz bir yaklaşım içinde olunduğu belirtildi.

Yunanistan ile yapılan görüşmelerin, ekonomik olduğu kadar güçlü sosyal ve siyasi yansımalarının olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Avrupa halklarına kemer sıkma politikalarının dayatılması dışında, taraflar arasında kabul edilebilir daha makul anlaşmaların olabileceğine inanıyoruz. Yunanistan hükümetinin karşılıklı bir uzlaşmaya varmak için gösterdiği çabalara diğer tarafların da olumlu bir cevap vermelerini ummaktayız" diye belirtildi.

'BİRLEŞMİŞ BİR HALK YENİLMEZ'

Açıklamada, "Bu zor zamanlarda Yunanistan halkı ve hükümetine olan desteğimizi yineliyoruz. Dayanışma temelinde birleşmiş ülkelerin Avrupası adına Yunanistan halkını, Yunanistan hükümetini ve Syriza'yı destekliyoruz. Bu vesileyle, eşitlikçi, adil ve özgürlükçü bir dünyanın her zamankinden daha yakın olduğuna dair inancımızı yineliyoruz. Birleşmiş bir halk asla yenilmez! Dayanışmayla" ifadeleri kullandı.

HDK: ENTERNASYONALİST DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM 

Ayrıca Halkların Demokratik Kongresi de, konuya ilişkin Yunanistan'a destek çağrısında bulundu. HDK, yaptığı açıklamada, "Bizler Halkların Demokratik Kongresi olarak Yunan halkının kendi kaderini belirleme hakkını selamlıyor, paranın saltanatına karşı verdiği mücadelede yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Türkiye halklarını, komşumuz, kardeşlerimiz olan Yunan halkı ile enternasyonalist dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

2014 yılında 900 bin 910 kişi işsizlik sigortasına başvurdu

SONRAKİ HABER

Artuklu Üniversitesi'nde 14 öğretim üyesinin görevine son verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...