30 Haziran 2015 08:51

2014 yılında 900 bin 910 kişi işsizlik sigortasına başvurdu

Paylaş

Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) 2014 yılında 90 kadar meslek dalından toplam 900 bin 910 kişi işsizlik sigortası başvurusunda bulundu. En fazla başvuruyu 25 bin 210 kişi ile yük taşıma şoförleri yaptı. 

Türkiye İş Kurumu'nun verilerine göre işsizlik sigortasına en fazla işsizlik başvurularının yapıldığı iktisadi faaliyet 166 bin 507 kişi ile 'mesleki, bilimsel ve teknik faaliyet alanları' oldu. Bunu 120 bin 48 ile 'toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı' takip etti. İşsizlik başvurularının yapıldığı diğer iktisadi faaliyetler şöyle sıralandı: 

"Tarım ormancılık ve balıkçılık, Madencilik ve taş ocakçılığı, İmalat, Elektrik gaz buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, Su temini kanalizasyon atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri, İnşaat." 

İşsizlik sigortası başvurusunun yapıldığı meslekler ise şöyle: 

"Şoför yük taşıma, Satış danışmanı, Büro memuru (genel), Ön muhasebeci, Muhasebeci, Aşçı, Şoför (yolcu taşıma), Makineci (dikiş), Garson (servis elemanı), Sekreter, Güvenlik görevlisi, Pazarlamacı, Kasiyer, Aşçı yardımcısı, Elektrikçi (genel), Kamyonet şoförü, Bekçi, Ağır kamyon şoförü." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Bilgisayar oyunu zayıflattı

SONRAKİ HABER

HDP ve HDK'den Yunanistan'a destek çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa