30 Haziran 2015 08:35

EMEP yöneticisi kaçırıldı, başına çuval geçirilip tehdit edildi

Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi Kadir Örnek, evinin sokağında güpe gündüz kaçırılıp tehdit edildi. Plakalarını kapatan şahıslar Örnek’in kafasına çuval geçirdi ve metal işçileriyle artık buluşmamalarını istedi. Emek Partisi Ankara İl Başkanı İlke Işık, 'Mesajı aldık' diyerek tehditlere rağmen daha çok işçiyle buluşacaklarını ifade etti.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Yöneticisi Kadir Örnek, dün sabah saat 10.30 sıralarında Sincan’da evinin bulunduğu sokakta kaçırılarak tehdit edildi. Kafasına çuval geçirilerek zorla Hyundai marka beyaz bir arabaya bindirilen Örnek, 4 kişi tarafından sorgulandı. Arabaya bindirildiğinde Örnek’in üstünü arayan şahıslar, “Nereden buluyorsunuz bizi? Ne işiniz var bizimle? Sincan’da ne işin var? Bu işlerle bir daha uğraşmayacaksın” şeklinde sorular sorup, tehditler savurdular. Şahıslar, Örnek’in “Siz kimsiniz” sorusuna ise “Bizi tanıyorsun” şeklinde yanıtlar verdiler. Yaklaşık 1.5 saat başında çuvalla Örnek’i araçla dolaştıran şahıslar, Şentepe Kayalar’da durdular. Olayı Evrensel'e anlatan Örnek, araçtan indirildiğinde çuvalı çıkardığını, ancak aracın plakasının kapatılmış olduğunu söyledi. Örnek, şahısların “Elimizde çok imkan var, gücümüz var. Ama sana bir şey yapmak istemiyoruz. Seni buraya gönderenler senin iyiliğini düşünmüyorlar” diye kendisini korkutmaya çalıştıklarını anlattı.

‘DAHA ÖNCE DE TEHDİT EDİLİYORDU’
Konuya ilişkin Emek Partisi Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı. EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık, parti yönetici ve üyelerinin bir süredir buna benzer olaylarla karşılaştıklarını söyledi. Yakın zamanda başka bir il yöneticisinin de gece evine giderken yolunun kesildiğini anlatan Işık, dört kişinin benzer tehditleri savurduğunu ifade etti. Işık, Kadir Örnek ve parti üyelerinin Sincan’da çeşitli araçlar tarafından takip edildiğini, parti bildirileri dağıtırken saldırılara uğradıklarını dile getirdi.

‘İŞÇİLERLE BULUŞMAK HER GÜNKÜ İŞİMİZ’
Yaklaşık bir buçuk aydır ülkenin çeşitli illerinde metal işçilerinin eylemler yaptığını, üyesi bulundukları Türk Metal Sendikası’ndan istifa ettiklerini belirten Işık, “On binlerce metal işçisi daha iyi bir toplu iş sözleşmesi, saat ücretlerinde artış ve sendikal demokrasi talepleriyle günler süren iş bırakma eylemleri yaparak tepkilerini dile getirdi. Halen de çeşitli biçimlerde devam eden ciddi bir hareket söz konusu. İşçi sınıfını örgütlemeyi ve iktidarını hedefleyen partimiz, doğal olarak bu süreçte işçi ve emekçilerle görüşlerini paylaşmış, yaşananların olabildiğince daha çok işçi ve emekçi tarafından duyulması için çaba harcamıştır. İşçilere bildiri dağıtmak, onlarla sohbet etmek, buluşmalar gerçekleştirmek parti olarak her gün yaptığımız işlerdir” diye konuştu.

‘MESAJI ALDIK, DAHA ÇOK İŞÇİYLE BULUŞACAĞIZ’
Kadir Örnek’in de Sincan ilçesinde bu çalışmaları yürüttüğünü, bildiriler dağıtıp çeşitli fabrikalarda işçilerle sohbet ettiğini kaydeden Işık, bu faaliyetleri boyunca takip edildiğini, evinin önünde araçların beklediğini, yolunun kesildiğini ve son olarak da kaçırıldığını söyledi. Bu sürecin, EMEP’in yürüttüğü faaliyetin ve Örnek’i kaçıran şahısların söylediklerinin bu işi yapanlar konusunda kendilerine ipuçları verdiğini ifade eden Işık, metal işçilerinin eylemleri sonrasında başlayan saldırıların Türk Metal Sendikası ile ilgili kişileri akıllara getirdiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Işık, “Esasen partimizin faaliyetine yönelik bir saldırı ile karşı karşıya olduğumuz bilincindeyiz. Birileri bize bir mesaj vermek istiyorsa bu mesajı aldığımızı söylemek isteriz. Bu durum partimizin doğru yolda olduğunu göstermektedir. Şimdi yapacağımız, daha çok işçiyle buluşmak ve sermayenin saltanatına son vermek için olanca gücümüzle çalışmak olacaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


TÜRK METAL'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Metal saldırıyı kınadığını belirterek "Bu vahim olay sonrasında, Emep yöneticileri tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili bize yönelik ithamların olduğunu üzülerek öğrendik. Bu açıklamaları olayın şokuyla yapılmış bir hata olarak kabul edip, özür bile beklemediğimizin bilinmesini isteriz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsansız hava aracı ile kürtaj hapı gönderdiler

SONRAKİ HABER

Levent Gök, gider ayak 'Kentsel Dönüşüm' ilanını Meclis'e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...