29 Haziran 2015 16:34

HDK ve HDP'den SYRIZA'ya destek eylemi

Paylaş

HDK-HDP Gençlik Koordinasyonu, troykanın dayattığı kemer sıkma politikasının oylayanacağı 5 Temmuz'daki referandumda SYRIZA'ya destek vermek için Yunanistan Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.
Yunanistan Başkonsolosluğu önünde toplanan kitle adına açıklamayı HDK - HDP Gençlik Koordinasyonu'ndan Doğukan Ünlü okudu. Açıklamada, Yunanistan'a dayatılan kemer sıkma politikalarına rağmen troykanın çözümsüzlüğe yol açan politikalarda ısrar ettiği ve Yunanistan hükümetinin önerilerine katı bir olumsuzlukla yaklaşıldığı belirtildi. Kemer sıkma politikalarının dayatılması dışında daha makul anlaşmaların olabileceğinin vurgulandığı açıklama şöyle devam etti: "Yunanistan hükümetinin karşılıklı bir uzlaşmaya varmak için gösterdiği çabalara diğer taraflarında olumlu bir cevap vermesini ummaktayız. Bu zor zamanlarda Yunanistan halkı ve hükümetlerine desteğimizi yineliyoruz. Dayanışma temelinde birleşmiş ülkelerin Avrupası adına Yunanistan halkını, hükümetini ve Syriza'yı destekliyoruz. Birleşmiş bir halk asla yenilmezler."
"Biji Yunanistan"
Konsolosluk önünde yapılan eylemde "Yaşasın halkların kardeşliği", "Biji Atina", "IMF elini Atina'dan çek" sloganları atıldı.
Açıklama sonrası söz alan Başlangıç Dergisi Ekibi'nden Foti Benlisoy, referandumun sadece Yunan halkıyla alakalı olmadığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu oylamada 'hayır' çıkması işçi ve emekçinin yaşamını talan eden AB ve IMF'ye en net cevap olacaktır. Yunan halkının mücadelesi bizim mücadelemizdir." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Caz Festivali’nde yarın

SONRAKİ HABER

Selvi, tampon bölge olacak dedi ABD ise delil yok dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...