29 Haziran 2015 16:07

Caz Festivali’nde yarın

Paylaş

Ödüllü Caz Piyanisti Tigran Hamasyan, geleneksel Ermeni müziğini yorumladığı özel projesiyle İstanbul Caz Festivali’ne konuk oluyor. Usta piyaniste, Harutyun Topikyan yönetimindeki Erivan Devlet Oda Müziği Korosu eşlik ediyor.

Bugün 21.00’de Aya İrini Müzesi’nde sahnede olacak  Hamasyan ile 1 Temmuz’da da hareketli ve melodik bir caz akşamı geçirebilirsiniz. 19.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserde Hamasyan’a basta Sam Minaie ve davulda Arthur Hnatek eşlik edecek. 

Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan ve bir araya gelmeyecek müzisyenlere adeta bir “jam session” olanağı sunan “European Jazz Club - Avrupa Caz Kulübü” serisi 9. yılında yepyeni projelerle sürüyor. Konser serisi, bu yıl da İstanbul Caz Festivali boyunca Salon İKSV’de  devam edecek. WeeD Feat. Ernst Reıjseger  bu kapsamda bugün Salon’da. 
Çağdaş müziğin ikonik ismi John Cage ile Harvard Üniversitesi bünyesinde ve Amerika’nın çeşitli yerlerinde performanslar ve dünya prömiyerleri gerçekleştiren Şenol Küçükyıldırım, gitarda Çağlayan Yıldız ve Şevket Akıncı’nın ve bas gitarda Murat Çopur’un olduğu WeeD ile seslerin sınırlarında gezinerek keşfedilmemiş olanın izini sürüyor. WeeD’e bu konserde Hollandalı Çellist Ernst Reijseger eşlik edecek. Ernst Reijseger, Werner Herzog’un film müziklerinden klasik ve çağdaş müziğe birçok alanda eser vermiş, çellosunu çok yaratıcı bir şekilde kullanabilen usta bir isim. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da referandumda 'hayır' diyecekler meydanlara indi

SONRAKİ HABER

HDK ve HDP'den SYRIZA'ya destek eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...