29 Haziran 2015 15:30

İktisat Mimarları Bilgi’de buluşuyor

Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ekonomik Tasarım Konferansına ev sahipliği yapacak. 1- 4 Temmuz 2015’te gerçekleştirilecek konferans, iktisadi tasarım alanının dünyaca ünlü bilim insanlarını ağırlayacak. 
Konferansın yan etkinliği olarak 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Deneysel İktisat Doktora Okuluna dünyanın en önemli üniversitelerinden doktora öğrencileri ve genç araştırmacılar katılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsündeki etkinlik, Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezinin organizasyonuyla gerçekleştirilecek.  

SEÇİMDEN BÖBREK NAKLİNE

Konferansta, ekonomiden siyasete, bilgisayar teknolojilerinden eğitime farklı disiplinlerde çalışmalar yürüten bilim insanlarının ortak uygulama sahası olan İktisadi Tasarım alanında, dünyanın önemli üniversitelerinde yapılan yaklaşık 200 çalışma katılımcılarla paylaşılacak.

Her birinde dört farklı sunumun yer alacağı 66 oturumdan oluşan konferansta; çevre kirliliğini önleme amaçlı yasaların, okullara öğrenci yerleştirme yöntemlerinin, böbrek nakillerinde uygulanacak eşleştirme prensiplerinin, seçim sistemlerinin, ihalelerin kontratların ve anlaşmaların tasarımı gibi geniş yelpazede başlıklar konuşulacak.

OYUN TEORİSİ

İktisadi Tasarım Konferansı 2015, İktisadi Tasarım alanında dünya çapında çalışmalara imza atan bilim insanlarını konuk konuşmacı olarak ağırlayacak. Ekinliğin en özel konuklarından biri; Mekanizma Tasarım Teorisi’nin temellerini atarak 2007 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Eric Maskin olacak. 

Harvard Üniversitesinde ekonomi profesörü olarak çalışmalar yürüten Mascin, uzmanlık alanında yer alan Oyun Teorisi, Sosyal Seçim Teorisi ve Anlaşma Teorisi gibi konularda araştırma ve deneyimlerini paylaşacak.

Bilgi Santralistanbul Kampüsünde 30 Haziran 1 Temmuz arasında yapılacak Deneysel İktisat Dok-tora Okulu ve 1-4 Temmuz arasında gerçekleştirilecek İktisadi Tasarım Konferansı 2015 ile ilgili ayrıntılı bilgi için “sed2015.bilgi.edu.tr”  adresi ziyaret edilebilir. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

MGK toplantısı sona erdi: IŞİD, PYD ve Paralel Devlet vurgusu yapıldı

SONRAKİ HABER

Ferrero işçisi Gıda-İş’te kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...