29 Haziran 2015 15:08

Tarifeler yarından itibaren değişecek: Elektriğe zam

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) 25 Haziran tarihli toplantısında alınan karara göre elektrik kullanıcıları için 1 Temmuz gününden itibaren uygulanacak yeni tarifeler açıklandı.

Elektrik Piyasası Kanunu’nun 17. maddesi kapsamında 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) tarafından uygulanacak aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi, dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine aktif elektrik enerjisi bedeli olarak 17.30 Krş/kWh uygulanmasına karar verildi. Yine görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilerine uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Enerji KİT’lerinin uygulayacağı maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasının uygulanmasına yönelik usul ve esaslar genelgesi uyarınca; makroekonomik göstergelerde meydana gelebilecek değişikliklerden veya sair nedenlerden dolayı TETAŞ tarafından EPDK’ya tarife değişikliği teklifinde bulunulması durumunda, yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucu alınan EPDK kararı çerçevesinde tarife değişikliği yapılmasına karar verildi.

FİYATLARIN UYGULAMA DETAYLARI

1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak olan tarifelere ilişkin hesaplamalarda Perakende Satış Hizmet Geliri İle Perakende Enerji Satış Fiyatlarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğinin 9. maddesinde yer alan k1 ve k2 düzeltme katsayıları 0.05 olarak uygulanacak. Tarifeler; dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen tüketiciler ve dağıtım şirketleri tarafından genel aydınlatma alt abone grubundaki tüketicilere uygulanacak.

Fiyatlar; faaliyet bazlı tarife, fonsuz tarife, genel aydınlatma alt abone grubundaki tüketicilere uygulanacak fonsuz tarife tablolarında detaylı olarak düzenlendi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çapulcu dediler, eşkiya dediler ama hırsız diyemediler’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Şeyh Sait ve 47 arkadaşı anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...