29 Haziran 2015 14:19

TGS: Star Figen Yüksekdağ'ı susturması için kime çağrı yaptı?

Paylaş

TGS, tarafından yapılan açıklamada HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı hedef gösteren Star gazetesine tepki gösterilerek: " Yüksekdağ'ın, başına gelebilecek herhangi bir olayın sorumluluğunun Star gazetesinde de olacağını hatırlatıyoruz" denildi.

Star gazetesinin "Susturun şu şirreti" başlıklı haberiyle HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı hedef aldığı vurgulanan açıklamada: “Manşet ve haberde kullanılan cinsiyetçi ve hedef haline getiren dil ile sadece Yüksekdağ değil, aynı zamanda siyaset yapan, itiraz eden, hükümeti eleştiren, yazan, çizen tüm kadınlar da hedef tahtasına oturtuldu. Star gazetesinin bu cinsiyetçi dilini kınıyoruz. Star gazetesini, uluslararası gazetecilik meslek ilkelerine uygun hareket etmeye çağırıyoruz” denildi 

Gazete manşetlerinde, miting alanlarında, partilerin grup toplantılarında verilen talimatlarla, gazetecilerin, siyasetçilerin, avukatların tutuklanmasına, miting alanlarının bombalanmasına, saldırılara uğramasına tanık olunduğu hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: “Star gazetesi, bu başlığı ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı susturması için kime çağrı yaptı?

Yüksekdağ'ın, başına gelebilecek herhangi bir olayın sorumluluğunun Star gazetesinde de olacağını hatırlatıyoruz.

Star gazetesini, Sayın Yüksekdağ'dan ve tüm kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ mezuniyetine pankartlar damga vurdu

SONRAKİ HABER

HDP, Star için suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa