29 Haziran 2015 06:25

ODTÜ mezuniyetine pankartlar damga vurdu

ODTÜ'lüler bu yılki mezuniyet töreninde kadın cinayetleri, koalisyon tartışmaları ve metal işçilerinin grevini konu alan pankartlar taşıdı. Öğrenciler Eğitim Sen üyeleri Barış Çelik ve Mert Kükrer’in işten atılmak istenmesine de tepki gösterdi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

ODTÜ mezuniyet töreni bu yıl da yaratıcı pankartlarla dikkat çekti. Kadın cinayetlerinden, koalisyon tartışmalarına ve metal işçilerinin grevine kadar pek çok konuda pankart hazırlayan öğrenciler Eğitim Sen üyeleri Barış Çelik ve Mert Kükrer’in işten atılmak istenmesine de tepki gösterdi.
ODTÜ’de her yıl mezuniyet törenlerinde kendi hazırladıkları yaratıcı pankart ve dövizlerle yürüyen öğrenciler bu yıl da geleneği bozmadı. Devrim Stadyumunda yapılan törende öğrenciler kadın cinayetlerinden koalisyon tartışmalarına, metal işçilerinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na kadar hazırladıkları pek çok pankartla yürüdü. Pankartlarda, en çok kadın cinayetleri gündem oldu.

REKTÖR KONUŞURKEN SLOGANLAR ATILDI
ODTÜ Rektörü Ahmet Acar bu yıl da tepkilerin hedefi oldu. Öğrenciler, ODTÜ yönetiminin işten atılmasını istediği Eğitim Sen yöneticileri Barış Çelik ve Mert Kükrer’e destek verdi. Promosyon eylemlerinde iş bırakan Çelik ve Kükrer, “Eğitimi engelledikleri gerekçesiyle” işten çıkarılmak istenmişti. Kararın geri çekilmesi için Eğitim Sen’liler bir haftadır Rektörlük binası önüne kurdukları çadırla direniyorlar. Bu nedenle mezuniyet töreninde tribünlerin üstüne “Yasaklara ve işten atmalara karşı ODTÜ bizimdir” yazılı dev bir pankart asıldı. Eğitim Sen üyeleri tören öncesi sloganlarla tribünde yürüdü ve aileler de işten atılmak istenen eğitimcilere destek verdi. Tören başladığındaysa Rektör Ahmet Acar ve üniversite yönetimi geçit sırasında dövizler ve sloganlarla protesto edildi. Rektör Acar’ın konuşması sırasında da öğrenciler sık sık “Sizi işten attırmayacağız” sloganları attı.
METAL İŞÇİLERİ DE UNUTULMADI
ÖĞRENCİLER taşıdıkları pankartlarda koalisyon tartışmalarını tiye aldılar. Özgecan başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerini lanetleyen öğrencilerin taşıdığı bir pankartta “Özgecan’ların da mezun olması için” yazılıydı. Kaçak Saray diye bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı da espri konularından biriydi. Kimi altın klozet maketi taşırken, kimi de “Hayaller Versay, gerçekler KaçAK Saray” dedi. Metal işçilerinin direnişi de mezuniyet töreninde unutulmadı. ODTÜ Emek Gençliği, “Do you listen to Heavy Metal (Heavy Metal dinliyor musunuz? ) TOFAŞ, Renault, Traktör, ORS işçilerini selamlıyoruz” yazılı pankartlarla yürüdü.

ÖNCEKİ HABER

TOFAŞ çadırına kitlesel ziyaret

SONRAKİ HABER

TGS: Star Figen Yüksekdağ'ı susturması için kime çağrı yaptı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa