29 Haziran 2015 11:24

Kocaeli Belediyesi önünde Dubai Port Limanı protestosu

Paylaş

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde inşa edilen Dubai Port Limanı için Kocaeli Belediye binası önünde davul eşliğinde eylem gerçekleşti.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde inşa edilen Dubai Port Limanı için 2009 yılında açılan dava, yıllar sonra sonuçlandı. Danıştay 14. Dairesi, ÇED raporunun usule aykırı olduğunu belirterek, bölgenin liman yapımına uygun olmadığına karar verdi. Ancak liman inşaatı neredeyse sona erdi. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Körfez Belediyesi önünde bir eylem gerçekleştiren Dubai Port Direniş Grubu bu kez de Kocaeli Büyükşehir Belediye binası önünde davul eşliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘UZAYDA YAŞAMAMASI GEREKİR’

Basın açıklamasını okuyan ÇEKÜL Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, gerekli kararlarla Dubai Port limanı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde iptal edildiğini belirterek “Körfez Belediye başkanı Sayın İsmail Baran, Dubai Port iptal kararından haberi olmadığını, bu yönde kendisine herhangi bir yazı veya tebligat gelmediğini söylediği bir şekilde kulağımıza gelmişti. Bizlerde Körfez Belediye başkanına uzayda yaşamaması gerektiğini bizzat tebliğ etmiştik” dedi. Gülşah, Büyükşehir Belediye başkanı Karaosmanoğlu ilerde haberim yok demesin diye burada kararı kendisine tebliğ edeceğiz diyerek iki gün sonrada Kocaeli Valiliği önünde toplanıp kararı bir de Hasan Bahri beye tebliğ edeceklerini söyledi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Asker Roboskî’ye savaş açtı, Kaymakam ‘Engelleyemiyorum’ dedi

SONRAKİ HABER

Kadınlardan Star Gazetesi'ne öfke: Özür dile

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...