29 Haziran 2015 11:03

Putin: Esad’a desteğimiz sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a desteklerinin sürdüğünü, Suriye politikasında değişen bir durum olmadığını söyledi.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a desteklerinin sürdüğünü, Suriye politikasında değişen bir durum olmadığını söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i kabul eden Putin, “Suriye’de 4.5 yıldır devam eden savaşın sona ermesini ümit ediyoruz. Sonunda Suriye halkının galip geleceğine inanıyoruz.” dedi.

Suriye ve bölgedeki diğer ülkelerin IŞİD’e karşı mücadelede birleşmesi gerektiğini ifade eden Putin, Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın bu mücadeleye katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD’nin “Teröristleri eğitmek için milyarlarca dolar harcadığını, terör örgütü IŞİD’i de ABD’nin finanse ettiğini” iddia etti. Putin’den önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Moskova’da bir araya gelen Muallim, “ABD Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesini istiyor. Aynı zamanda teröristlere milyarca dolar ayırıyor” açıklaması yaptı.

Suriye’nin güneyine doğru 2 bin 100 silahlı militanın geçtiğini kaydeden Muallim, “Yeni silahları ile güneye geçti. ABD bu teröristlere olan desteğini gizlemiyor” diye konuştu.

Rusya’nın Suriye krizinde siyasi çözümü desteklemesinin önemine değinen Muallim, “Rusya, Başkan Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov’un pozisyonu bizim açımızdan çok önemli.” ifadelerini kullandı.

SURİYE YÖNETİMİ İLE DİYALOG ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Ortadoğu’ya yayılan “terör tehdidi”nin ortadan kalkması için Suriye’de siyasi diyaloğun bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Rusya’nın Suriye’yi desteklemeye devam edeceğini belirten Lavrov, “Biz Suriye halkını terörle mücadelesinde destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Çapulcu dediler, eşkıya dediler ama hırsız diyemediler’

SONRAKİ HABER

IŞİD, Cerablus'ta askerlerin gözü önünde mayın döşeyip hendek kazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...