29 Haziran 2015 10:30

Madımak anmasına çağrı

Adana Alevi Platformu Madımak Katliamı’nın 22. yıl dönümü dolayısıyla 2 Temmuz'da Madımak Oteli önünde gerçekleşecek olan anmaya çağrı yaptı.

Paylaş

Adana Alevi Platformu Madımak Katliamı’nın 22. yıl dönümü dolayısıyla 2 Temmuz'da Madımak Oteli önünde gerçekleşecek olan anmaya çağrı yaptı.

Konuyla ilgili Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adana Şube binasında yapılan açıklamada Türkiye'de ve Ortadoğu’da yaşanan katliamlar kınandı. 

Basın açıklamasını okuyan Platform sözcüsü Ali Topacık "Tarih boyunca yapılan bu katliamları lanetliyor ve Aleviler olarak kendine insanım diyen herkesi bu katliam ve insanlık dışı uygulamalara karşı birlik olmaya çağırıyoruz" dedi.  Madımak Katliamı ile ilgili yargılama sürecinin yeniden başlatılması gerektiğini ifade eden Topacık, olayla ilgili olan tüm yetkililerin görevi ihmal ve suistimal suçlarından yargılanmasını istedi. “Adil bir yargılama yapılmadıkça, Madımak Oteli utanç müzesine dönüştürülmedikçe, otelin girişinde ölenlerin adının yazılı olduğu anı listesinden 2 caninin adı çıkarılmadıkça 2 Temmuz'da yakılan katliam ateşi sönmeyecektir" diyen Topacık, 2 Temmuz gerçekleşecek anma için 1 Temmuz akşamı saat 23.00'da Uğur Mumcu meydanından otobüslerle hareket edeceklerini duyurdu. (Adana/EVRENSEL)


ESKİŞEHİR MADIMAK İÇİN BİRLEŞTİ!

Eskiheir’de de katliamda yaşamını yitirenleri anmak için bir dizi etkinlik planı yapıldı. Aralarında KESK, DİSK, TTB, Emek Partisi, CHP, HDP’nin de olduğu  emek örgütleri ve siyasi partiler katliamın yıl dönümünde ortak etkinlikler düzenliyor. Yapılacak olan anma programı çerçevesinde öncelikle 2 Temmuz saat 17.30’da Adalar Mevkiinde basın açıklaması yapılacak. Açıklamanın ardından Hasan Polatkan Kültür Merkezi'ne yürüyüş gerçekleştirilecek. Burada saat 18.00 panel düzenlenecek. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AD Demirel işçileri nöbette

SONRAKİ HABER

Sağlıktaki şiddet polisle çözülmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...