29 Haziran 2015 03:54

Paran yoksa tedavi de yok

Bitkisel hayatta olan çocuğunun devlet hastanesinde tedavi edilmediğini iddia eden İsmail Özbek, 'Özel hastanede ise bir aylık fizik tedavi için 6 bin lira istiyorlar' dedi.

Paylaş

Ozan Ali Doğu ARAT
Murat Fatih YALÇIN
İstanbul

Bitkisel hayatta olan çocuğunun devlet hastanesinde tedavi edilmediğini iddia eden İsmail Özbek, “Özel hastanede ise bir aylık fizik tedavi için 6 bin lira istiyorlar” dedi.

Lise öğrencisi Uğur Özbek, 21 Şubat 2013 tarihinde arkadaşlarıyla Beykoz’da denize girdi. Boğulma tehlikesi geçiren Uğur Özbek, 2 senedir ayağa kalkamıyor, dışarıdan besleniyor.

Çocuklarının yaşaması için elinden geleni yapıyor. Baba İsmail Özbek, “Daha önce berberdim ama çocuğum durumundan sonra ellerim makas tutmuyor. Şu an gündelik işlerde sigortasız çalışıyorum” dedi.

Eşi Aynur Özbek’in de bir inşaat firmasında çaycılık yaptığını söyleyen Özbek, “Aldığı 1200 lira para hastane ve ev masraflarına gidiyor. Bununla da geçinemiyoruz ve gittikçe borçlanıyoruz” dedi.

Devlet hastanelerinin şu an göz kırpan ve ağlayan çocuğunun tedavisini “yüzde 90 engelli olduğu” gerekçesiyle karşılamadığını söyleyen Özbek, “Özel de 1 aylık tedavi için 6 bin lira para istiyor. Bunu karşılayacak imkanımız yok. Bankalara borçlu olduğumuz için kredi de çekemiyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Madenciler hakim karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Kimin çıkarına bir koalisyon olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa