28 Haziran 2015 11:56

Türk Traktör işçileri: En iyi protokol işçilerin birliği

Metal fabrikalarında yaşanan işçi kıyımlarının ardından açıklama yapan Türk Traktör işçileri, MESS’in işçilerden intikam almaya çalıştığını söyledi.

Paylaş

Metal fabrikalarında yaşanan işçi kıyımlarının ardından açıklama yapan Türk Traktör işçileri, MESS’in işçilerden intikam almaya çalıştığını söyledi.

Türk Traktör işçileri komitesi, TOFAŞ, Ford, Ototrim gibi birçok fabrikadaki işçi kıyımlarının, birlik olunmazsa kendi fabrikalarında da yaşanabileceğine dikkat çekti.

Patronların sözlerini tutmadığını belirten işçi komitesi açıklamasında, “İş bıraktığımızda da söylemiştik. Patronlar bir şey verdiğinde ertesi sabah onu nasıl geri alacağını düşünüyor. İmzaladıkları protokolleri dikkate almıyorlar. Ancak en iyi protokol işçilerin birliğidir. İşten atılmayan arkadaşlarımızın gözü açık olması lazım. Yeniden birlik olabileceğimizi, dağılmayacağımızı onlara göstermeliyiz. Direnişimizin en başından beri sözcü arkadaşlarımız hakkında karalama kampanyası yürüten patronlar ve Türk Metal’in amacı birliğimizi dağıtmak olmuştur. Kazanımlarımızın ve kazanacaklarımızın garantisi ise birliğimizdir ve bu günün en acil ihtiyacı bunu güçlendirmektir” denildi.

Ayrıca Türk Metal Sendikası’nın “Kendimizi toparlayacağız”, “Hatalarımızı düzelteceğiz” şeklinde yaptığı açıklamalara da atıfta bulunan komite, “Madem kendilerini düzelteceklerini söylediler neden işçilerine sahip çıkmıyorlar. Eğer samimilerse burada kendilerini göstersinler” dedi. Açıklamada sosyal medyada kendileri adına çağrılar yapılmasını da istemediklerini belirtilerek, “Yanımızda olduğunu iddia eden sayfaların bugünkü görevi bilgilendirme ötesine geçmemelidir. Karar verme ve uygulama bizim irademizle gerçekleşecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe Gençlik Kültürevi: Sorunlarımızı birlikte çözelim

SONRAKİ HABER

Êzidî Vekil Atalan: Êzidîlere neden statü vermediniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...