28 Haziran 2015 11:33

‘Doktor yok diye acil servis kapatıldı' iddiası

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi hastalara hizmet vermiyor. Kapısına 'tadilat nedeniyle kapalıdır' yazısı asılan acil serviste hiç doktor kalmadığı iddia ediliyor.

Paylaş

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi hastalara hizmet vermiyor. Kapısına 'tadilat nedeniyle kapalıdır' yazısı asılan acil serviste hiç doktor kalmadığı iddia ediliyor.  

İddiaya göre geçtiğimiz cuma günü 17.00 sıralarında kapanan acil bölümünde çalışan doktorlardan bir kısmı bir süre önce istifa etti, bir kısmı ise yoğunluktan dolayı rapor aldı. Bu nedenle acil serviste hiç doktor kalmadığı ileri sürülüyor. Öte yandan hastanede bir yılda 3 kez yönetici değişikliği yaşandığı öğrenildi.

4 DOKTORA GÜNDE BİN HASTA

Tadilata girmeden önce sadece 4 doktorun görev yaptığı hastanenin acil servisine günlük ortalama bin civarında hasta geldiği belirtildi. Yaşanan yoğunluk yüzünden hastalarla gerektiğince ilgilenemeyen hekimlerin, bu yoğunluğu daha fazla kaldıramadığı bu nedenle istifa ettikleri öğrenildi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yoğunluğun her geçen gün artmasına rağmen, kapasitesinin yıllardır aynı kaldığı, Sağlık Bakanlığı'nın ise hastanede bir yılda 3 kez yönetici değişikliğine gittiği öğrenildi.

HASTALAR TEPKİLİ

Acil servisin kapısından dönen hastalar da duruma tepki gösterdi. Behçet isimli bir vatandaş, hastaların Ya Dışkapı Hastanesi'ne ya da diğer hastanelere gönderildiğini söyledi. Kapıya kadar gelip durumu olay yerinde bulunanlardan öğrenen bir başka vatandaş da, "Devletin hastanesi nasıl kapalı olur ya? Rezillik ya" diye tepki gösterdi. Maç sonrası sakatlık geçiren ve arkadaşının yardımıyla acile gelen başka bir hasta da şunları söyledi: "Acile geldik. Ayağımda bir sıkıntı vardı, ayağım şişti. Yürüyemeyecek durumdayım. Acile geldik ama maalesef kapalı. Bu nasıl hastanedir bilmiyoruz. Sebebi nedir bilmiyoruz, yönlendiren de yok. Şimdi başka bir hastaneye gideceğiz ama bu insanları mağdur etmekten başka bir şey değil. Nasıl oluyor bugünün Türkiye'sinde anlayamıyoruz." (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Boşanan kocanın katlettiği 5 kişi toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Madımak'ta katledilenleri anan binler: Gerçek adalet için mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa