27 Haziran 2015 10:48

İşten atmalara karşı MESS’i uyardılar

İşten atılan metal işçilerine destek eylemleri devam ediyor. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Schneider Elektrik ve ZF Lemförder fabrikalarında çalışan işçiler yaptıkları eylemlerle TOFAŞ, Ford Otosan, Mako ve Türk Traktör başta olmak üzere yaşanan işçi kıyımını protesto ederek MESS’i uyardı.

Paylaş

İşten atılan metal işçilerine destek eylemleri devam ediyor. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Schneider Elektrik ve ZF Lemförder fabrikalarında çalışan işçiler yaptıkları eylemlerle TOFAŞ, Ford Otosan, Mako ve Türk Traktör başta olmak üzere yaşanan işçi kıyımını protesto ederek MESS’i uyardı. İşçiler direnişe başlayan ZF Sachs işçilerine de desteklerini ilettiler. 

Vardiya çıkışında yapılan yürüyüş sonunda konuşan Schneider Elektrik İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, metal işçileri olarak sendika ve işyeri ayrımı gözetmeden işçi kıyımına karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Zf Lenförder’de de vardiya çıkışı yapılan eylemde konuşan İşyeri Baştemsilcisi Ümit Bingöl, işverenlerin işçilerin tek gücü olan örgütlülüğü ellerinden almak için işçileri bölmeye çalıştığını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri kayıp er Karadeniz'in akıbetini sordu

SONRAKİ HABER

Ak mı Kara mı bilmem ama biz ona hep Maykıl dedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...