27 Haziran 2015 07:39

Baykal milletvekillerinden mektupla destek istedi

Paylaş

CHP'nin meclis başkanlığı için aday gösterdiği Deniz Baykal, HDP, MHP ve AKP Genel Başkanları ile görüştükten sonra bu kez de milletvekillerine mektup göndererek destek istedi. 

CHP'den meclis başkanlığı adayı olan ve HDP Eş Genel Başkanı, MHP ve AKP Genel Başkanlarına destek turlarında bulunan Deniz Baykal, bu kez milletvekillerine mektup göndererek destek istedi. 

Mektubunda, halkın seçimlere yüksek katılım oranına dikkat çeken ve halkın iradesinin bu dönem yüzde 95 oranında mecliste temsil edildiğini belirten Baykal, bunun özel bir önem taşıdığını ve demokrasi adına sevindirici olduğunu bildirdi. "Şimdi önümüzde yeni bir görev duruyor. Bu yüksek demokratik temsiliyeti etkin bir siyasal işlerliğe kavuşturmak zorundayız" değerlendirmesinde bulunan Baykal, mektubunda şunlara yer verdi: "Tek parti hükümeti rahatlığı yok artık. 25. dönemde kuvvetler ayrılığı prensibi daha belirgin bir şekilde kendisini hissettirecektir. Parlamentonun belirleyici ve yönlendirici gücü ve etkinliği ortaya çıkacaktır. TBMM'nin yeni tablo karşısındaki bu görev ve sorumluluklarını hep birlikte yerine getireceğiz." 

Meclis başkanlığının bu dönem bütün siyasi partilere karşı tam bir tarafsızlıkla çalışması gerektiğini ifade eden Baykal, "parlamentonun siyasal ve toplumsal temsilliyet zenginliğini, işlerlik kazanmış etkin bir siyasal sürece dönüştürme" amacıyla hareket edeceğini bildirdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

YPG, IŞİD militanlarının olduğu binayı havaya uçurdu

SONRAKİ HABER

Halkevleri Kazım Koyuncu'yu andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa