27 Haziran 2015 06:55

Gelibolu önlerinde yolcu gemisiyle tanker çarpıştı

Paylaş

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu önlerinde bir yolcu gemisiyle ham tanker yüklü tanker çarpıştı. Tankerde sığıntı olduğu belirlenirken kazada ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı.

Yunanistan'dan İstanbul'a giden 162 metre boyundaki Malta Bayraklı 'Louis Cristal' isimli yolcu gemisi ile Rusya'nın Tuapse Limanı'ndan Malta'ya giden 182 metre boyundaki Marshall Adaları bayraklı 'STI Pimlico' isimli tanker saat 01.30 sıralarında Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Fener altı mevkisi önlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Ham petrol yüklü olan tankerden denize sızıntı ihtimaline karşı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-2' ve 'Kurtarma-9' römorkörleri bölgeye sevk edildi. Tankerin çevresine sızıntı ihtimaline karşı bariyer çekilmesine karar verildi. Kaza sonrası ham petrol yüklü 'STI Pimlico' isimli tankerin balast tankının patlaması nedeniyle 10 derecelik açıyla yan yattığı ifade edildi. İçinde 382 mürettebat ve 853 yolcu bulunan yolcu gemisi ise, Gelibolu yakınlarında demirletildi.

TANKERDE YÜK SIZINTISI VAR

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde yolcu gemisiyle tankerin çarpıştığı kazayla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki 'Celestyal Crystal' isimli 853 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemi Marmara Denizi'nden boğaz çıkışı yapmakta iken, boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı 'STI Pimlica' isimli tankerin, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri tarafından telsizle yapılan tüm uyarılara rağmen saat 01.25'te çatıştığı bildirildi. İskele tarafından hasar aldığı bildirilen tankerin Gelibolu önlerine trafik hattı içine acil olarak demirletildiği, baş tarafından hasarlandığı rapor edilen yolcu gemisinin ise pilotlu olarak Gelibolu koyuna demire gittiği açıklandı. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilirken, tankerden yük sızıntısı olduğu belirtildi. 

Kaza olduğu anda ise Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-2', 'Kurtarma-5' ve 'Kurtarma-9' römorkörleri ile 'KEGM-2' ve 'KEGM-9' hızlı tahlisiye botları ve Tahlisiye-2 botunun olay mahalline sevk edildiği ifade edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê Kanton Yönetimi: Türkiye'nin çetelere desteği bir kez daha açığa çıktı

SONRAKİ HABER

Kobanê merkezindeki IŞİD militanları etkisiz hale getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...