27 Haziran 2015 06:43

Kobanê Kanton Yönetimi: Türkiye'nin çetelere desteği bir kez daha açığa çıktı

Paylaş

IŞİD’in Kobanê'ye yönelik saldırısı ve gerçekleştirilen sivil katliamına ilişkin açıklama yayınlayan Kobanê Kanton Yönetimi, Türkiye'nin çetelere verilen desteğin bu son saldırıları ile birlikte bir kez daha açığa çıktığını kaydetti. Kanton Yönetimi, komşuları Türkiye'yi, Kobanê'nin karşı karşıya kaldığı saldırılara ve IŞİD’e karşı tutumunu netleştirmeye de çağırdı.

Yapılan açıklamada, öncelikle YPG/YPJ'nin, Burkan El-Firat güçleri ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle birçok başarı kazanarak çeteleri bitişe götürdüğü, çok sayıda köy ve bölgeyi çetelerden temizleyip bölgenin çok renkli ulusal yapısını yeniden sağladığı bir dönemde IŞİD ile ona destek olan çevrelerin her türlü terörist yöntemlerle bir kez daha harekete geçtiğinin altı çizildi. Bununla ise Til Ebyad (Girê Spî) ve etrafındaki köylerin özgürleştirilmesiyle elde edilen büyük demokrasi ve insanlık kazanımlarının ve ağır yenilgilerinin gizlenme çabası içerisine girildiği vurgulandı.

Türkiye ve Kobanê'nin güney köylerinden bölgeye giren IŞİD’in, vahşi saldırılarını gerçekleştirdiği ve bu saldırılar sonucunda 142 sivil yaşamını yitirirken, 183 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşılan açıklamada, tüm saldırı kurbanlarının çoğunluğu kadın ve çocuklar olan sivil halk olduğunu belirtildi.

Saldırganların amacının ise bölgede kargaşa çıkarmak ve toplumda korku yaymak olduğunu dile getirildi.

IŞİD’E DÖNÜK OPERASYON SÜRÜYOR

Bu saldırının hiç kuşku yok ki hakların kardeşliği projesini yok etmek isteyen güçlerce gerçekleştirildiğini kaydeden Kanton Yönetimi, açıklamasında şunları kaydetti: "DAİŞ çetelerine karşı ortak güçlerinin kazanımlarını ve direnişlerini, uluslararası güçlerin desteğini ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Kendi çıkarları için de çocuk, kadın ve sivillerin canlarını almaktan çekinmemiştir. Ancak güçlerimiz verdikleri sözü yerine getirerek bu kesimlerin tüm planlarını boşa çıkarmış ve varlıklarını sona erdirmiştir. Saldırganları dört bir yandan kuşatarak saldırganları temizleme hamlesini başlatarak sürdürmektedir.

Bir kez daha tüm açıklığıyla belirtiyoruz ki, güçlerimiz çeteler tarafından kalkan olarak kullanılan tüm sivilleri kurtaracaktır. Temizlik operasyonu da sırf sivillerin kurtarılabilmesi için yavaş ilerlemektedir."

YARDIM VE DESTEK ÇAĞRISI YAPILDI

Bu vurguların yapıldığı açıklamanın devamında, YPG güçlerinin saldırılara cevap verdiği ve Kobanê Kantonu'ndaki sivil halka güvenli bir ortam tesis ettiği bir dönemde, Demokratik Özerklik Yönetimi olarak tüm dünya kamuoyuna, dünyanın tüm özgürlükçü ve demokrasi yanlısı güçlerini, tüm insanlık değerlerini tehdit eden ve ayaklar altına almaya çalışan çete terörünü sona erdirmek için YPG savaşçılarına ve temsilini Asayiş güçlerinin yaptığı güvenlik güçlerimize yardım ve destek sunmaya çağrısında da bulunuldu.

'TÜRKİYE'NİN ÇETELERE DESTEĞİ AÇIĞA ÇIKTI' 

Kanton Yönetimi yaptığı bu çağrının yanı sıra söz konusu saldırılarla birlikte Türkiye'nin IŞİD’e dönük desteğinin açığa çıktığını da işaret etti.

Bu desteğin ilk olmadığı belirtin açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi: "Türkiye, güçlerimizin Girê Spî'yi özgürleştirmemesi için bu desteği vermiştir. Bu temelde Türkiye hükümeti ve halkını, Kobanê'ye ve Kürt halkına karşı komşuluk görevlerini yerine getirmeye; komşumuz Türkiye'yi, Kobanê'nin karşı karşıya kaldığı saldırılara ve DAİŞ çetelerine karşı tutumunu netleştirmeye çağırıyoruz.

Sonuç olarak direniş iradelerinin ve halkımızı ve toplumumuzu savunma sözümüzün insanlığa duyduğumuz inanç, demokratik kültürümüz, toplumsal adalet ve eşitlik ilkeleri temelinde kararlılıkla süreceğini bir kez daha belirtiyoruz. Rojava'nın onur direnişi kazanacak ve adalet yerini bulacaktır" (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da sabah saatlerinde ev baskınları yapıldı

SONRAKİ HABER

Gelibolu önlerinde yolcu gemisiyle tanker çarpıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...