26 Haziran 2015 18:24

Karadeniz'in 'asi çocuğu' anılıyor

Paylaş

Karadeniz'in "asi çocuğu" Kazım Koyuncu, ölümünün 10'uncu yılında dostları ve sevenleri tarafından anılmaya devam ediliyor. 

Karadeniz müziğinin "asi çocuğu" olarak bilinen, dünyanın ilk Lazca rock müzik grubunun kurucularından olan ve Karadeniz'de doğa talanına karşı mücadelenin de etkin isimlerinden sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 10'uncu yıldönümünde sevenleri tarafından anılmaya devam ediyor. 

Kazım İsyandır İnisiyatifi öncülüğünde, Koyuncu İstanbul Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda düzenlenen form ve etkinliklerle anıldı. Parkın girişine ve çıkışına, "Her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik" ve "Yerim yurdum yoktur benim, dünyada bir yerdeyim" yazılı pankartlar asıldı. Alanda kurulan platformun arkasında Koyuncu'nun posteri ile "İnsan ölür isyan yaşar, Kazım isyandır" yazılı pankart asıldı. 

Anma alanında bulunan banklara, AKP iktidarı süresince polisler tarafından katledilenlerin isimleri yazıldı. Anma, çocukların müzik eşliğinde oynadıkları tiyatro ile başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı anma, Tolum Grubu'nun sahneye alması ile devam etti. Ardından Anarres Grubu, Noland Grubu, Avşin Eryiğit, Aydoğan Topal, Furkan Karakaya, ÖÇD-YED Grubu, Arzu Görücü, Bandista, Cemal Hünel, Enzo Ilkah ve Eski Bando Gurubu'nun içerisinde yer aldığı 14 sanatçı sahne aldı. 

Koyuncu, yarında aynı yerde 14 sanatçının sahne alması ile anılmaya devam edilecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'İşkenceye karşı inadına gülümse'

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kuveyt ve Tunus'taki terör saldırılarını kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...