26 Haziran 2015 06:50

AKP medyası IŞİD’i yine lanetleyemedi!

Paylaş

YPG’nin Til Ebyad’ı IŞİD işgalinden kurtarmasının ardından “etnik temizlik” manşetleri atan AKP medyası, IŞİD’in Kobanê’ye yönelik gerçekleştirdiği ve onlarca insanın yaşamını yitirdiği katliamı görmedi. ‘IŞİD Kobanê’ye geri döndü’ diyen havuz medyası, IŞİD’i lanetlemek yerine ‘IŞİD-PYD iş birliği’ başlıklarıyla yalana devam etti. Yandaş medyaya göre Kobanê’deki katliamın mağduru ise AKP iktidarı oldu. 

YENİ ŞAFAK:ASIL HEDEF TÜRKİYE

Yeni Şafak da Türkiye’ye yöneltilen soruları bir ‘oyun’ olarak niteleyen gazetelerden. “En az 18 kişinin öldüğü iki patlama Türkiye’yi hedef alan operasyona dönüştü. Teröristlerin Mürşitpınar kapısından girdiği iddiası uluslararası ajanslar, Doğan ve paralel medya desteğiyle yayıldı” yazan Yeni Şafak, ‘güvenlik kaynakları’na göre, IŞİD’in saldırısının akıllıca olmadığını, hatta IŞİD ile YPG arasında ‘örtülü bir ortaklık’ olduğu ‘analiz’ini paylaştı. Yeni Şafak’a göre hedef, ‘Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermek’.

STAR: PYD-DEAŞ EL ELE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘ilan-ı aşk’ etmesiyle tanınan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star, ‘PYD-DEAŞ el ele hedef Türkiye’ manşetiyle, “Kobani’de DEAŞ kamuflajlı bombalı saldırı ‘Saldırganlar Türkiye’den geldi’ yalanıyla kampanyaya dönüştürüldü. HDP, kanlı 6-8 Ekim’deki gibi ‘sokak çağrısı’ yaparak yeni bir provokasyonun fitilini ateşledi” diye yazdı. Öte yandan HDP, parti olarak herhangi bir sokak çağrısı yapmadı. 

SABAH: ‘KOBANİ BAHANESİ’ 

Sabah, manşetine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’yu taşımayı uygun gördü. ‘Kobani bahanesi’ ifadesiyle Türkiye’nin ikinci kez terör kampanyasının hedefi haline getirildiğini yazan gazete, Erdoğan ve Davutoğlu’nun da buna sert karşılık verdiğini yazdı. Gazete saldırı haberini ise, ‘Kobani’de yine aynı tezgah’ başlığıyla verip, saldırının aslında Türkiye’yi hedef aldığını, ‘Türkiye karşıtı koro’nun harekete geçtiğini öne sürdü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Onlarca galeri ArtInternational’a geliyor

SONRAKİ HABER

'Soykırım Kamp Armen'de sürüyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...