26 Haziran 2015 15:45

Diyarbakır’da binlerce kişi Kobanê için yürüdü

Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşle binlerce kişi IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırısını lanetledi. Saldırıların lanetlendiği yürüyüşte, AKP’ye ve “PYD, IŞİD’ten daha tehlikelidir” manşetleri atan ‘yandaş medya’ya tepki gösterilerek, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP” sloganları atıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da HDP, DBP, DTK, KJA’nın çağrısıyla binlerce kişi HDP İl Binası önünde buluştu. Buradan Koşuyolu Parkı’na kadar yürüyen kitle, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP” sloganlarıyla yürüdü. Emek Partisi (EMEP) üye ve yöneticileri ile HDP Milletvekilleri, Feleknas Uca, İmam Taşçıer, Çağlar Demirel, Sibel Yiğitalp ile HDP, DBP il eş başkanlarının katıldığı yürüyüşte HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen bir açıklama yaptı.

‘KOBANÊLİLER SAHURDA IŞİD’LİLERCE KALLEŞÇE KATLEDİLDİ’

Önen, “Kobanê’nin özgürleşmesi, 7 Haziran seçim zaferi ve Gire Spî’nin DAİŞ çetelerinden kurtarılması yakın geçmişte Kürt Halkı’nın elde ettiği önemli kazanımlardır. Bu kazanımları hazmedemeyenler bir ittifak halinde farklı metotlarla da olsa aynı amaçta birleşerek biri bütün olarak saldırıya geçmiş bulunmaktadırlar” dedi. Ramazan ayında dahi barbarca saldırıların sürdürüldüğünü belirten Önen, “Nitekim işte dün sabaha karşı Kobanê’de ki halkımıza sahur vakti barbar İŞİD çeteleri tarafından kalleşçe bir saldırı düzenlemiştir” dedi. 152 sivilin yaşamını yitirdiğini bildiren Önen, “YPG ve YPJ karşısında yenilgi üzerine yenilgi alan faşist çete, mübarek Ramazan Ayında Kobanê’de sivil halkı vahşice katlederek, bu yenilgilerin rövanşını almak istemiş ve halkımızın moralini bozmayı amaçlamışlardır. Bu saldırılar, faşist çetelerin ne kadar sıkıştığını ortaya koymuştur” diye konuştu.

‘KÜRTLERİN ELİ AKP’NİN VE TÜM SORUMLULARIN YAKASINDA’
 
İŞİD’in bugüne gelmesinde AKP hükümetinin çok önemli bir etkisi olduğunu ifade eden Önen, AKP hükümetinin Suriye politikasının da iflas ettiğini belirtti. Önen şöyle devam etti: “Kürt düşmanlığı üzerine kurgulanmış bulunan AKP hükümetinin yaklaşımı ve bu politikadaki ısrarı bu tür barbarca saldırıları da beslemekte, cesaretlendirmekte ve teşvik etmektedir. AKP’ye bağlı havuz medyası son dönem yaptığı haberler ve attığı manşetleri de bu gerçeği açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. ‘PYD İŞİD’ten daha tehlikelidir.’ Manşetleri tesadüfi olmayıp Ortadoğu’da çağ dışı bir anlayış ve barbarlığı körüklemeyi hedeflemektedir, Rojava Devrim düşmanlığı bırakılmadan Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtler devletin bu suç ortaklığını, AKP Hükümetinin Kürt düşmanı politika ve söylemlerini unutmayacaktır. Halkımızın elleri her zaman AKP Hükümeti ve sorumlularının iki yakasında olacaktır”. BDP İl Eş Başkanı Ali Şimşek’te yurttaşlara Kürtçe seslendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD saldırısı İstanbul'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Sosyologlardan ‘Gezi’nin ötesi’ yorumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...