26 Haziran 2015 13:50

Aydın'da Berkin Elvan sürgünü protesto edildi

Aydın'da Eğitim Sen üyeleri, Berkin Elvan ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan eğitim emekçisi Erhun Yalçın'ın bulunduğu okuldan başka bir ile sürgün edilmesini protesto ederek, meşru ve demokratik haklarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Paylaş

Eğitim Sen Aydın Şubesi, sosyal medya hesabında Berkin Elvan ile ilgili bir paylaşımda bulunması sonrası Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde görev yapan öğretmen Erhun Yalçın'ın Erzurum Şenkaya Akşar Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne sürgün edilmesini protesto etti. Yalçın'a destek vermek amacıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, "Erhun Yalçın yalnız değildir, Baskılar bizi yıldıramaz" pankartı açtı. Açıklamayı yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Eğitim Sen ve KESK`e bağlı sendika üyelerinin yıllardır sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi sürecinde pek çok kez baskı, ceza, soruşturma, sürgün ve hatta görevden almalara maruz bırakıldığını belirterek, bu politikalarla, siyasi iktidarın üyeleri hizaya getirmeye çalıştığını söyledi.

'ELVAN'IN KATİLLERİNİ SORMAK SUÇ DEĞİL'

Gün, "Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde Biyoloji öğretmeni olan üyemiz Erhun Yalçın, Berkin Elvan'ın katillerinin 2 yıldır açıklanmamış olmasına tepki gösteren bir yorumu paylaşmıştır. Berkin Elvan'ın katillerinin açıklanmasını istemek, adalet istemek sadece Erhun öğretmenin değil, bizlerin olduğu gibi ülkemizdeki milyonlarca insanın da talebidir. Ayrıca suç da değildir. Öğretmenimiz 2 Nisan günü alelacele görevden uzaklaştırılmıştır. Yaptığımız tüm girişimlerimize rağmen bugüne kadar görevine başlatılmadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından savunması istenmiştir. Ayrıca Erhun öğretmene yapılan tebligat ile görev yeri değiştirilerek Erzurum Şenkaya Akşar Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne sürgün kararı verilmiştir. Bu sürgün kararını kabul etmiyoruz. Bizler tüm bu baskılara sessiz kalmayacağız. Meşru, demokratik haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Gün, Yalçın'ın görevine iade edilmesini talep ederken, açıklama alkışlarla sona erdi. (AYDIN)

ÖNCEKİ HABER

Cameron: Bu saldırı hepimizin karşı karşıya kaldığı bir tehdit

SONRAKİ HABER

ABD Yüksek Mahkemesi: Eşcinseller evlenebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...