26 Haziran 2015 13:35

Eğitim sürerken otobüsler kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesine çevre yolundan giden otobüsleri kaldırdı ama kampüste mesai ve eğitim devam ediyor.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesine çevre yolundan giden otobüsleri kaldırdı ama kampüste mesai ve eğitim devam ediyor. Duruma tepki gösteren Eğitim Sen’liler de dilekçe toplayarak ESHOT Genel Müdürlüğüne başvurdu.
İzmir’de aktarmalı sistemle başlayan ulaşım krizi devam ediyor. Aktarma sistemiyle birlikte ilçeler arasında ulaşım zorlaşırken bu mağduriyeti en yüksek derecede yaşayanlar Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe kampüsünde okuyan öğrenciler ve üniversite emekçileri oldu. Aktarma sistemiyle birlikte trafiğin çok olduğu sabah ve akşam saatlerinde ulaşım tamamen çile haline geldi.

ÜÇ ARAÇLA KAMPÜSE ULAŞIM

Daha öncesinde kampüse tek otobüsle olan ulaşım iki ya da üç araca yükseldi. Gelen tepkiler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Fahrettin Altay’dan, Bornova Metro’dan ve Bostanlı İskele’den kampüse çevre yolu üzerinden ulaşan ekspress otobüs hatları koydu. Hatlar sadece sabah ve akşam saatlerinde çalışıyordu ancak ESHOT Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak 690 No’lu Fahrettin Altay-Tınaztepe, 390 No’lu Bornova Metro-Tınaztepe ve 390 No’lu Bostanlı İskele-Tınaztepe hatlarının yaz aylarında çalışmayacağını duyurdu.

TEMMUZDA YAZ OKULU BAŞLAYACAK

Gerekçe olarak ise üniversitenin tatile girmesi gösterildi ama üniversitede mesai devam ediyor ve temmuz ayının ilk haftası ise yaz okulu dönemi başlayacak. Bu dönem boyunca hem üniversite çalışanları hem de yaz okulu öğrencileri kampüse ulaşma noktasında zorluk çekecek. Eski sistemle yine aktarma yaparak kampüse ulaşabilecekler.

200 İMZA TOPLANDI

Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi üyesi Tınaztepe kampüsü çalışanı kamu emekçileri otobüs hatlarının geri getirilmesi için imza toplamaya başladı. Kısa süre içerisinde iki yüze yakın imza toplayan emekçiler yaz okulu kayıt zamanında da imza toplamaya devam edecek. Toplanan imzalar Şube Başkanı Doç. Dr. Ümit Akıncı ve işyeri temsilcisi Şinasi Söbe tarafından ESHOT Ulaştırma Planlama Dairesine teslim edildi. Ulaştırma Planlama Daire Başkanıyla da görüşen sendika temsilcileri sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sıfır toleransla işkencenin üstü örtülüyor’

SONRAKİ HABER

Cameron: Bu saldırı hepimizin karşı karşıya kaldığı bir tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...