26 Haziran 2015 13:01

Kopan elin bedeli taksitle 150 lira!

Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 8 yıl önce, arazide bulduğu bombanın patlaması sonucu sağ eli kopan Kadri Ceyhan davasında dönemin Ergani 2’nci Mekanize Piyade Tabur Komutanı Kurmay Albay Barbaros Kasar ile Binbaşı Serhat Demirtaş’a 20 taksitle ödenmek üzere 3’er bin lira para cezası verildi.

Doğan Haber Ajansından Felat Bozarslan ve  Esat Taştekin’in haberine göre Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen karar duruşmasında  askeri savcı, Kurmay Albay Kasar’ın, denetleme atışlarından sonra kayıp olduğu tespit edilen T-40 tüfek bombasının bulunmasına ilişkin vermiş olduğu emrin yerine getirilip getirilmediğini takip etmediğini belirtti. Albay Kasar’ın atış alanında patlamamış mühimmat bulunduğunu bağlı olduğu 16’ncı Mekanize Piyade Tugayı ile mülki amirlere bildirmediğini vurgulayan savcı, sanığın görevinin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme göstererek Kadri Ceyhan’ın yaralanmasına neden olduğunu belirtti. Sanıklardan Serhat Demirtaş’ın da, bulunamayan mühimmat ile ilgili verilen emirleri yerine getirmediğini belirten savcı her iki sanığın da ‘İhmal suretiyle memuriyet görevini kötüye kullanmak’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan Askeri  Mahkeme ise, sanıklar Barbaros Kasar ve Serhat Demirtaş’a alt sınırdan ceza verdi. ‘İhmal suretiyle memuriyet görevini kötüye kullanma’ suçundan önce 6’şar ay hapis cezasına çarptıran mahkeme bir de “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı 5 aya düşürdü. Askeri Mahkeme verilen bu 5’er ay hapis cezasını da 3’er bin lira adli para cezasına çevirerek 20 eşit taksitte ödenmesine hükmetti.
Mağdur Kadri Ceyhan’ın avukatı Muhterem Süren, karara Askeri Yargıtayda itiraz edeceklerini söyledi. Mağdur avukatları kopan elle ilgili olarak ayrıca İçişleri Bakanlığından 200 bin lira maddi ve manevi tazminat talep ediyor. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

CHP'lilerin Meclis'teki odasında böcek bulundu

SONRAKİ HABER

‘Tutuklanması için ölmem mi gerekiyor?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...