26 Haziran 2015 12:12

Kobanê'de 120 kişi defnedildi

IŞİD'in dünkü saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 152'ye çıktığı bildirilirken, yaşamını yitirenlerin 120'si bugün Kobanê'de toprağa verildi.

Paylaş

IŞİD'in dünkü saldırısında Kobanê kent merkezi ve Berxbotan köyünde katledilenlerin sayısının 152'ye yükseldiği bildirildi.

ANHA'da yayınlanan ve Kobanê Şehit Aileleri Kurumu'ndan alınan bilgilere dayandırılan habere göre; IŞİD'in Kobanê'nin 30 km güneyinde yer alan Berxbotan köyü ile kanton merkezine yönelik saldırılarında çocuk, yaşlı ve kadınlardan oluşan toplam 152 kişi katledildi. Yaralı sayısı ise, 180 olarak açıklandı. IŞİD tarafından katledilen 152 kişiden 26'sının Berxbotan köyünde,126'sının ise Kobanê kent merkezinde katledildikleri öğrenildi.

Yetkililer, bu sayının hastaneye getirilen cenaze sayısına göre belirlendiğini, sayının daha da artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Dünkü katliamda yaşamını yitiren Kobanêlilerden 120'si ise bugün toprağa verildi. Yaşamını yitirenlerin cenazeleri, "Şehit Aileleri Kurumu", yaşamını yitirenlerin yakınları ve Kobanêli yurttaşlar tarafından iki ayrı mezarlıkta defnedildi. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Renault patronundan yeni teklif

SONRAKİ HABER

Yolsuzluk davasında 15 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...