26 Haziran 2015 10:44

Xelil: IŞİD'liler Cerablus'tan gelmiş olamaz çünkü köprü yok

YPG Basın Sözcüsü Redur Xelil, Kobanê'de IŞİD'le çatışmaların sürdüğünü belirtirken IŞİD'liler için Türkiye'den 'geldi ya da gelmedi' diye bir açıklama yapmadığını ancak Şanlıurfa Valiliği'nin iddia ettiği üzere IŞİD'lilerin Cerablus'tan gelme imkanlarının da olmadığını söyledi.

Paylaş

Ferit ASLAN

YPG Basın Sözcüsü Redur Xelil, Kobanê'deki IŞİD'liler için Türkiye'den 'geldi ya da gelmedi' diye bir açıklama yapmadığını ancak Şanlıurfa Valiliği'nin iddia ettiği üzere IŞİD'lilerin Cerablus'tan gelme imkanlarının da olmadığını söyledi.

Dün yaptığı açıklamanın yanlış yansıtıldığını söyleyen Redur Xelil, "Beni arayan ajanslara IŞİD çeteleri ve bombalı araçlar 'Türkiye'den geldi ya da Türkiye'den gelmedi' gibi bir ifadede bulunmadım. Konu ile ilgili soruşturmamız sürüyor. Soruşturmanın sonunda bu konuda net bir şey söyleyebiliriz" dedi.

Bir kısım IŞİD militanının Kobanê'nin güneyinden 5-6 araçlık bir konvoy ve Özgür Suriye Ordusu kıyafetleri ile kente sızma yaptığını söyleyen YPG Sözcüsü Redur Xelil, "Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada, IŞİD çetelerinin Cerablus'tan Kobani'ye geldiklerini söylüyor. Ama, Cerublus ile Kobanê arasındaki karayolunda bulunan iki köprü daha önce IŞİD çeteleri tarafından patlatılarak yıkıldı. Yani şu anda Cerablus ile Kobanê arasında bir yol kalmamıştır. IŞİD çeteleri Cerablus'tan Türkiye topraklarına girip oradan mı Kobanê'ye girdiler? Eğer Şanlıurfa Valiliği ısrarla bunu söylüyor ve Cerablus ile Kobani arasında ise yol bulunmuyorsa insanın aklına bu geliyor. Konu ile ilgili soruşturmamız ve araştırmamız devam ediyor" dedi.

YPG Sözcüsü Redur Xelil, şu anda Kobanê merkezinde çatışmaların sürdüğünü, ulaştıkları bilgilere göre IŞİD'in Berxbotan köyünde 24 sivili, Kobanê'de ise 50 kişiyi öldürdüğünü anlattı. Redur Xelil, "Ellerinde az sayıda rehine var. Bu rehinelerin zarar görmemesi için dikkatli davranıyoruz. Çatışmalar bazı noktalarda sürdüğü için şehit sayımız artabilir" diye konuştu. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hafta sonu serin ve yağışlı hava geliyor

SONRAKİ HABER

Tunus'ta turistik plaja saldırı: 37 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...