26 Haziran 2015 07:51

Çarşı davasında mütalaa açıklanmadı

Paylaş

Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında darbe suçlamasıyla dava açılan Beşiktaş’ın Çarşı adlı grubu üyelerinin yargılandığı davada bugün açıklanması beklenen mütalaa açıklanmadı. Savcı, bir sanıktan ele geçen silahla ilgili üretici firmaya sorulan soruya cevap gelmediği için mütalaasını tamamlayamadığını belirtti. Duruşmanın ardından izlemeye gelen Çarşı grubu, adliye içinde sloganlar atarak dışarı çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 23 sanık katıldı. Duruşmayı CHP’li bazı milletvekilleri de izledi.

Sanıklardan Çarşı grubunun liderlerinden olduğu belirtilen Bülent Ergenç’in kız kardeşi Dilek Uçar Ergenç tanık olarak dinledi. Tanık, ağabeyinin olaylara katıldığı iddia edilen 1 Haziran 2013 günü ve sonrasında Tekirdağ’da olduğunu söyledi. Bir yakınların düğünü için 1 Haziran’da Tekirdağ’a gittiklerini ifade eden Ergenç, kendisinin döndüğünü ağabeyinin ise 3-5 gün orada kaldığını belirtti.

Davanın bu duruşmasında savcının mütalaasını açıklaması bekleniyordu. Ancak savcı Abdullah Mirza Coşkun bir eksiklik nedeniyle mütalaayı tamamlayamadığını açıkladı. Savcı Coşkun, sanık Arda Mutlu Doğan’dan elde edilen yarı otomatik tabancanın emniyet raporuna göre metal bilye atabilen ateşli yasak silah kapsamında olduğunun belirtildiğini hatırlattı. Savcı, tabancanın 2008’de yürürlüğe giren ses ve gaz fişeği atabilen silahlar hakkında kanundan önce mi sonra mı imal edildiğinin üretici firmaya sorulması gerektiğini belirtti. Bu konuda tespit yapılmadan mütalaanın tamamlanamayacağını ifade eden savcı, bu eksiklerin giderilmesinden sonra mütalaa için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi.

Mahkeme, savcının talebini kabul ederek üretici firmaya silahın ne zaman imal edildiğinin sorulmasına karar verdi. Firmanın kapanmış olma ihtimaline karşı silahın bilirkişiye gönderilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından izlemeye gelen grup, adliye içinden sloganlar atarak dışarı çıktı. Taraftarlar dışarıda da bir süre slogan attı.

Çarşı davasında 35 sanık darbe suçlamasıyla yargılanıyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Darülacaze’de baskı intihara sürükledi

SONRAKİ HABER

Fransa'da fabrikaya saldırı: Bir kişi başı kesilmiş halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa