25 Haziran 2015 21:44

'MYK toplantısından sonra biz de Meclis başkan adayımızı açıklayacağız'

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP milletvekillerinin katıldığı ATO Congresium'da düzenlenen iftar yemeğinde konuştu.

MYK toplantısından sonra AKP'nin Meclis başkan adayının açıklanacağını kaydeden Davutoğlu, "İnşallah yarın MYK toplantısından sonra biz de Meclis başkan adayımızı açıklayacağız" dedi. 

‘DENİZ FENERİNİN AÇACAĞI YOL İŞARETİ GEREKİYORDU’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezi'nde partisine mensup milletvekilleriyle toplantı yaptıktan sonra ATO Congresium'da partili milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi. Seçim değerlendirmesi yapan Davutoğlu, "Kısa bir muhasebe yapma niyetindeyim. 22. dönem yani 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra oluşturulan Meclis grubumuz, önünde devasa problemleri bulmuştu. Ülkenin yeni bir vizyona, anlayışa ihtiyacı vardı. 28 Şubat kalıntıları vardı. Bir ışık gerekiyordu. Tabiri caizse bir deniz fenerinin açacağı yol işareti gerekiyordu. Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında yola çıkmış Ak Parti kadroları, o ışığı milletimizin önüne koydular. Hep birlikte kutlu ve onurlu bir yolculuğa çıkıldı" diye konuştu. 

‘NELERLE SUÇLANMADIK Kİ’

Davutoğlu, "Neredeyse her seçim öncesi bir büyük sınav bizi bekliyordu. Bu sınavların hepsinden ilham aldığımız tarihimizin ışığında ak alınla çıktık. Hiçbir yerde başımızı eğmedik. Hiçbir yerde yanlış tarafta durmadık. Etrafımızda komplolar yapıldı. Bir takım ağlar örülmeye çalışıldı. Yalnız kalmakla, eksen kayması ile tehdit edildik. Uluslararası medya komploları ile karşı karşıya kaldık. Nelerle suçlanmadık ki" dedi. 

‘MYK TOPLANTISINDAN SONRA BİZ DE MECLİS BAŞKAN ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ’

MYK toplantısından sonra AKP'nin Meclis başkan adayının açıklanacağını kaydeden Davutoğlu, "Ak Parti'nin sendelemesini, Ak Parti ile birlikte Türkiye'nin omurgasının sarsılmasını istediler. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Belki bugün tek başına iktidar olma şansımız yok. Ama bilinsin ki yüzde 41 ile Türk siyasetinde alınan en yüksek oranlarından biri ile 258 kişilik demir bir yumruk, çelik bir irade ile bir araya gelmiş Ak Parti grubu buradadır. Bu çelik irademizi sarsamayacaklar. İnşallah yarın MYK toplantısından sonra biz de Meclis başkan adayımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı. 

IŞİD’in Kobanê’ye saldırılarına ilişkin Davutoğlu, "HDP Eşbaşkanı ilerleyen saatlerde açıklama yaptı. Türkiye'nin DEAŞ'a, Kobani saldırılarında yardım ettiğini savundu. Sonra da eğer yardım etmedilerse ispat etsinler. Allah aşkına olmayan şeyi ispat etmek dünyanın neresinde var. Eğer yardım ettiysek onlar ispat etsin. İddia edenin üzerine düşer ispat. Tahrik etmek istedikleri Kürt kardeşlerimize seslenerek bir kez daha duyurmak istiyorum Suriye'de dökülen hiçbir kanda Türkiye'nin tek bir nebze katkısı yok. Bütün bunlar sadece ve sadece iftira, ithamdan ibarettir. İthamlarda bulunanları başta HDP Eşbaşkanı olmak üzere özre davet ediyorum" dedi. 

‘ŞİMDİ ÇOK DAHA YAYGIN BİR ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇİNDEYİZ’

Davutoğlu, "Şimdi çok daha yaygın bir ateş çemberinin içindeyiz. İç çatışmalara uğramış ülkelerin travmalarının bedelini o ülkelerden gelen mülteciler ile birlikte biz de ödüyoruz. O ateşin ülke içine sıçramamış için de her türlü çabayı gösterdik gösteriyoruz" diye konuştu. 

‘HÜKÜMET KURABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM’

Meclis başkanlığı seçimleri ve koalisyon hükümetine ilişkin Davutoğlu, "Salı gününden itibaren Meclis başkanlığı seçimleri başlayacak. Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile koalisyon turlarına başlayacağız. Bütün muhalefet liderlerine sesleniyorum: "Biz onları ziyaret ederken tam bir iyi niyet, samimiyet ve dürüstlük ile yaklaşacağız. Hiç birisine kapımızı kapatmadık. Bizi misafir edecekleri zaman aynı iyi niyet ve samimiyet içerisinde olduklarında bir hükümet karabileceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

‘GEÇMİŞ HESAPLARI AÇMAYA KALKARLAR RÖVANŞİZM İÇİNDE HAREKET EDERLERSE ONLAR KAYBEDER’

Davutoğlu, "Zor şartlar zor kararlar gerektirir. Bugünkü seçim tablosu zor bir kararı bizim önümüze koymuşsa herkes o zor kararın gerektirdiği cesareti göstermelidir. Geçmiş hesapları açmaya kalkarlar, rövanşizm içinde hareket ederlerse, öncelikle kaybeden onlar olur. Biz hiç kimseye kapıyı kapatmadık" dedi. 

‘MİLLETİN SEÇTİĞİ CUMHURBAŞKANI KİM OLURSA OLSUN AK PARTİ KADROLARI ONU AYAKTA KARŞILAYACAKTIR’

Davutoğlu, "Meclis yemin töreninde cumhurbaşkanının gelmesi ile ayağa kalkmayan milletvekillerine sesleniyorum. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı kim olursa olsun Ak Parti kadroları onu ayakta karşılayacaktır" dedi. 

‘KIRMIZI ÇİZGİLERLE BİR TAKIM ŞARTLAR DAYATMAYAN HER TÜRLÜ GÖRÜŞE AÇIK OLACAĞIZ’ 

Davutoğlu, "Muhalefet liderlerine saygı içinde gideceğiz. Görüşlerimizi ifade edeceğiz. Ön yargıları olmayan, kırmızı çizgilerle bir takım şartlar dayatmayan her türlü görüşe açık olacağız. İnşallah aynı muameleyi muhataplarımızdan da görürüz" açıklamasında bulundu. 

Davutoğlu, "258 kişilik, 258 kahramanın bulunduğu Meclis'te de hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz. Açık yüreklilikle her şeyi konuşuruz. Birisi nefret dili ile konuşursa hak ettiği cevabı muhabbet dili ile veririz" dedi. 

‘13 YILLIK GEÇMİŞİMİZ İÇİNDE HİÇBİR ZAMAN TERÖRE DESTEK VERMEDİK’

Davutoğlu, "13 yıllık geçmişimiz içinde hiçbir zaman teröre destek vermedik, her zaman barışı inşa etmeye çalıştık. Bir gün bu dönemin tarihi yazıldığında kimse Ak Parti kadroları için en ufak bir leke istinat edemeyecektir. Hep barışı hep insanlığın selametini savunduk. Şimdi Suriye'de mazlumlara sahip çıktığımız için ve Filistin davasında boyun eğmediğimiz için uluslararası bir kampanya ile karşı karşıyayız. Bu kampanya Türkiye'nin Suriye'de bir terör örgütü ile işbirliği yaptığı yalanını iftirasını yayamaya çalışıyor. Bu kampanya sayın Cumhurbaşkanımızı, beni, devlet kurumlarımızı başta MİT olmak üzere hedef alıyor" diye konuştu. 

‘DEAŞ DENEN TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HERKESTEN ÖNCE BİZ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK İLAN ETTİK’

Davutoğlu, "Suriye savaşının başladığı ilk andan beri Suriye rejimine karşı çıktık. Önce ikna etmeye çalıştık ikna olmayınca karşı çıktık. DEAŞ denen terör örgütünü herkesten önce biz terör örgütü olarak ilan ettik" dedi. 

‘MAŞA GİBİ ORTAYA ÇIKARILIRLAR VE KARDEŞİ KARDEŞE VURDURMAK İÇİN EN KANLI CİNAYETLERİ İŞLETİRLER’

Davutoğlu, "Bunlar bir maşa gibi ortaya çıkarılırlar ve kardeşi kardeşe vurdurmak için en kanlı cinayetleri işletirler. O günden bu güne öyle bir kampanya yürütüldü ki. MİT TIR’ları durduruldu, Kobani saldırıları gerçekleştirildi. Bu kampanyaya Türkiye içinden destek verenler, su taşıyanlar oldu" dedi. 

‘HDP'NİN EŞBAŞKANI DEMİRTAŞ BİR TWEET İLE HALKI SOKAĞA DÖKMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORDU’

Davutoğlu, "Muhalefet sorumsuzca bu kampanyalara destek verdi. Halep'te Arap, Türk, Kürt katledilirken sessiz kalan HDP, DEAŞ ile bir yılı aşkın bir süre çatışmadan yan yana yaşayanlar Türkiye'ye yönelik ithamlarda bulunuyorlar. Kobani olayında da birileri düğmeye basıyor. 6-7 Ekim olayları öncesinde bugün HDP'nin Eşbaşkanı Demirtaş bir tweet ile halkı sokağa dökmek için çaba sarf ediyordu" dedi. 

‘HİÇ KİMSE KOBANİ'YE DÖNÜK SALDIRILARDA TÜRKİYE'NİN BİR NEBZE PAYI OLDUĞUNU İSPAT EDEMEDİ, EDEMEYECEK’

Davutoğlu, "Hiç kimse Türkiye'nin Kobani'ye dönük saldırılarda bir nebze payı olduğunu ispat edemedi, edemeyecek. DEAŞ, Kobani'ye saldırdı. Nerden saldırdığı bizce malum. Bugün de sabah saat 5 sularında DEAŞ, Kobani'ye saldırdı. Nerden saldırdığı bizce malum. Masum kardeşlerimizi katletti. 135 Kobanili yaralı bugün Türkiye'ye geldi. Şu anda hastanelerde tedavi altındalar. 4'ü hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Nereye sığındılar? Türkiye onlara kapılarını açtı" ifadelerini kullandı. 

‘DEAŞ'A EĞER YARDIM ETTİYSEK ONLAR İSPAT ETSİN’ 

Davutoğlu, "HDP Eşbaşkanı ilerleyen saatlerde açıklama yaptı. Türkiye'nin DEAŞ'a, Kobani saldırılarında yardım ettiğini savundu. Sonra da eğer yardım etmedilerse ispat etsinler. Allah aşkına olmayan şeyi ispat etmek dünyanın neresinde var. Eğer yardım ettiysek onlar ispat etsin. İddia edenin üzerine düşer ispat. Tahrik etmek istedikleri Kürt kardeşlerimize seslenerek bir kez daha duyurmak istiyorum Suriye'de dökülen hiçbir kanda Türkiye'nin tek bir nebze katkısı yok. Bütün bunlar sadece ve sadece iftira, ithamdan ibarettir. Kim olursa olsun Suriye ve Irak'taki kardeşlerimize yapılan saldırılar Türkiye'ye yapılmış sayılır. Bütün detayları biliyoruz kayıtlar elimizde" diye konuştu. 

‘İTHAMLARDA BULUNANLARI BAŞTA HDP EŞBAŞKANI OLMAK ÜZERE ÖZRE DAVET EDİYORUM’

Davutoğlu, "Ait olduğu ülkeye ithamlarda bulunanları başta HDP Eşbaşkanı olmak üzere özre davet ediyorum. Türkiyeleşmekten bahsediyorlarsa önce bu ülkeye saygı göstermeyi öğrenecekler" dedi. 

‘SANAL MEDYADAN TÜRKİYE TERÖRİST DİYE BİR TAKIM KAMPANYALAR BAŞLATIYORLAR’

Davutoğlu, "Kobani olaylarında 53 vatandaşımızı kaybettik. Tweet'lerle, sanal medya ile meydana çıkarılan o vandalların bir kısmı 4. Kattan Yasin Börü'yü atıp şehit ettiler. Bugün de aynı çağrıları başlattılar. Uyarıyorum aynı çağrıyı yapıyorlar. Sanal medyadan Türkiye terörist diye bir takım kampanyalar başlatıyorlar. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum: 6-7-8 Ekim'de oynanan oyunu zihninizden silmeyin. Seçim sonrası Türkiye'yi kaosa sürükleyelim diye bir düşünceye kapılmasınlar. Türkiye bir geçiş döneminde diye düşünmesinler. Bu puslu havada hani çakallar puslu havada meydana çıkar ya. Türkiye tüm bu komploları bozacak güce de erdeme de irfana da sahibiz. 25. Döneme girerken yine bir ateş çemberinin içindeyiz. Hepimizin omuz omuza verip gereken çabayı göstermeliyiz" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD Türkiye 2014 İnsan Hakları Raporunu paylaştı

SONRAKİ HABER

Kapadokya'da balon kazası: 8 turist yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa