25 Haziran 2015 19:46

'Sağ ele geçirdiğimiz IŞİD militanları, Kobanê'ye nasıl girdiklerini anlatacaklar'

Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD militanlarının Kobanê'ye Türkiye'den sızdığı iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

Müslim, bu konuda iddiaların araştırıldığını söylerken, sağ ele geçirilen militanlar olduğunu ve onların her şeyi anlatacağını dile getirdi. 

YPG'nin, IŞİD militanlarının Türkiye'den girdiğine ilişkin ellerinde kesin bir delil olmadığını açıklaması üzerine Müslim, bu konudaki kuşkuların güçlü olduğunu vurgulayarak, “Bizim de kesin bilgilerimiz yoktur. Bizim oradaki insanlarımızın bilgilerine dayanıyordu şimdiye kadar. Kuşkular vardır, gerçekliği araştırılıyor. Gelen militanların çoğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) giysileriyle sızmışlar. Demek ki onlardan bazıları yardım etmiş, ama nereden, nasıl geçtikleri araştırılıyor" diye konuştu. 

“YPG öyle dememiş. Bunların kuzeyden Kobani'ye girdiklerini söylüyorlar" diye sözlerini sürdüren Müslim, “Kuzeyde neresi var? Bir sınır var. Yani Türkiye'den girmedikleri gibi kesin bir dille de konuşmayalım" dedi. 

YPG'nin sağ ele geçirdiği bazı IŞİD militanları olduğunu aktaran Müslim, “Şimdi bunlar her şeyi anlatacaklar. Bu nedenle kesin bir şey söyleyemiyorum şimdi" dedi. 

‘TÜRKİYE'DE PYD'Yİ SUÇLAYAN AÇIKLAMALAR KUŞKULARIMIZIN DAYANAĞI’

Müslim, militanların Türkiye'den geçtiklerine ilişkin kuşkuların büyük olmasının nedenini ise şöyle açıkladı: “Kuşkular daha çok Türkiye'de çıkan beyanatlara, demeçlere dayanıyor. Gazete manşetlerinde PYD 'şöyle yapmış' suçlamalar, tehditler falan yapılınca insanlar artık sen bir şey yapıyormuşsun gibi görüyor. Ondan sonra da bu olay oluyor ve kuşkularımız ister istemez oraya gidiyor. Yakın zamanda her şey çözülür." 

‘HALKI TERÖRİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, KOBANÊ'Yİ ELE GEÇİREMEZLER’

Bu tür örgütlerin, halkı korkutmaya çalıştığını belirten Müslim, “Kalkıp böyle Kobanê'yi tekrar ele geçirmeye imkanları olamaz artık. Bunu ne yapabilirler ne düşünebilirler" diye açıklamalarını sürdürdü. 

Müslim, bu tür eylemlerin ise, oradaki halkı terörize etmek, kışkırtmak amaçlı olduğunu dile getirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep’te Kobanê saldırısı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Tigran Hamasyan Surp Giragos Kilisesi'nde konser verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...