25 Haziran 2015 19:38

Gaziantep’te Kobanê saldırısı protesto edildi

Gaziantep IŞİD militanlarının Kobanê’ye düzenlediği bombalı saldırı protesto edildi.

Paylaş

Yeşilsu Parkı’nda akşam saatlerinde toplanan aralarında HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da bulunduğu kalabalık, IŞİD tarafından Kobanê’de gerçekleştirilen saldırıya alkışlarla tepki gösterdi. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bugün Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, Türkiye tarafından desteklendiği, sırtlarının sıvazlandığı biliyoruz. IŞID çetelerinin Til Ebyad’ın öcünü almak, rövanşını almak üzere dün sabaha karşı Kobanê’de çocukların, kadınların kafasını kolunu kesen çeteci anlayışı yaptığı bu etkinliklerinden döktükleri kanda boğacağımızı tekrar söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni de bu konuda uyarıyoruz. 

IŞID çetesi ile YPG-YPJ güçlerinin eşitlemek senin haddin olmaz. Bu kan bu silah bir gün size dönecek. Bugün siz onların sırtını sıvazlıyorsunuz, onları masum Ortadoğu haklarının üzerlerine salıyorsunuz ama bu silah bir gün dönüp sizi vuracak. 35 yıldır dökülen kandan sonra kurulan masanın ayaklarının bu şekilde tekmelenmesine bu masanın yıkılmasına biz izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına açıklıyoruz.” (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Açığa alındığı için açlık grevi yapan Hatice öğretmen görevine döndü

SONRAKİ HABER

'Sağ ele geçirdiğimiz IŞİD militanları, Kobanê'ye nasıl girdiklerini anlatacaklar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...