25 Haziran 2015 17:10

‘Çekeceğim bir filmi Ara Güler’e adayacağım’

Paylaş

37. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde bu yıl ilk kez açılan “Türkiye Sineması” bölümünün davetlisi olarak Moskova’ya giden yönetmen ve oyuncu Uğur Yücel, Rus izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Uğur Yücel; çekimleri süren “Yaktın Beni” filminin çekimleri biter bitmez, ertesi gün festivale katıldı. 1987’de

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde hafızalardan silinmeyen Ali Nazik karakterine hayat verdiği rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandığı “Muhsin Bey” ve senaryosunu yazıp, yönetmen koltuğuna oturduğu “Soğuk” filmiyle izleyicilerle buluşan Uğur Yücel, Moskova’da soruları yanıtladı. Soğuk’u seyircilerle birlikte izleyen Yücel, filmin ardından soru cevap için sahneye çıktı. Soğuk filminin üç Rus Oyuncusu Valeria Skorohodova, Yulia Vaniukova ve Yulia Erenler de kendi dillerinde, kendi ülkelerinde seyircilerin karşısındaydı.

FİLMİ ÇEHOV’UN 3 KIZ KARDEŞİ İÇİN YAPTIM

Uğur Yücel Soğuk filminin nasıl doğduğu sorulunca; “Bu filmi Çehov’un 3 kız kardeşi için yaptım. Olga, İrina ve Maria için” diyerek sözlerine başladı. “Hem kültür hem de kendimi geliştirmek adına Rus edebiyatından çok etkilenmiş biriyim. Yıllar önce Trabzon’a turneye gittiğimde beni bir yere götürdüler. Orada eğlence “Rus Kızları” idi. Beni davet edenler eğleniyorlardı ama ben kendimi bir trajedinin içinde hissetim. Sonra yıllar içinde kurduğum arkadaşlıklarla Rusları çok daha iyi tanıdım. Ve Soğuk çekildi. Tüm dünyada kesinlikle iki yerde oynamalıydı. Birincisi çekildiği yer olan, Kars’ta. Diğeri ise Moskova’da…Burada sizlerle bir arada olduğum, filmim Çehov’un ve diğer büyük Rus edebiyatçıların, sinemacıların topraklarında gösterildiği, sizlerle buluştuğu için çok duygulandım” dedi.

‘MUHSİN BEY ERKEN YAPILMIŞ BİR FİLM’

Moskova Uluslararası Film Festivali’nin üçüncü günü bu kez Muhsin Bey’deki rolüyle festival izleyicilerinin ilgisini toplayan Uğur Yücel, Filmin konusuyla ilgili gelen bir soru üzerine; “Bu erken yapılmış ve bugünün filmi bence. Memleketin belki de kendini bulması gereken bir yer olmalı ve maalesef kendini Ermenilerle, Kürtlerle, Rumlarla beraber bulamadı, var edemedi; sadece tek renk olmak istedi. Ama böyle bir coğrafyada sadece kendini bulmak zordur. O zaman ahlak değerlerin, mimarin, sanatın... hepsi çöker.” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Katliamları yapan DAİŞ ve destekçisi AKP, yenilecek, halklar kazanacak!'

SONRAKİ HABER

Manisa'da şüpheli asker ölümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...