25 Haziran 2015 16:59

'Katliamları yapan DAİŞ ve destekçisi AKP, yenilecek, halklar kazanacak!'

Paylaş

Emek Partisi Kürdistan Örgütü tarafından IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırısı ile ilgili yapılan açıklamada IŞİD ve onun en büyük destekçisi AKP’nin yenileceği ve halkların kazanacağı vurgulanarak “Partimiz Kürdistan ve Türkiye halklarını, işçi sınıfımızı ve emekçileri, ülke içinde de savaş politikalarına karşı halkların kardeşliği ve barış için, demokratik bir Türkiye için mücadeleyi büyütmeye çağırmaktadır” denildi. 

Emperyalist güçlerin ve AKP iktidarının başta olmak üzere bölgedeki işbirlikçi-gerici yönetimlerin bölge ülkelerine müdahalesi ve kirli savaş politikalarıyla beslenip büyüyen IŞİD’in, bu sabah Kobanê’de gerçekleştirdiği alçakça saldırıyla katliamlarına bir yenisini daha eklediği belirtilen açıklamada: “Kobanê’de ve Rojava’nın pek çok bölgesinde YPG’nin ve Rojava halklarının kahramanca mücadelesi karşısında tutunamayan ve yenilgi üstüne yenilgi yaşayan DAİŞ çetesi, ancak Türkiye’deki AKP iktidarının desteğiyle yaptığı saldırılar ve sivilleri hedef alan katliamlarla savaşı sürdürüyor. En son, aylardır kontrol altında tuttuğu ve burada yaşayan halklara olmadık işkence ve katliamlar uyguladığı GirêSpî (TilAbyad)’den de YPG güçleri tarafından sürülen DAİŞ çetesi, Rojava’da yaşayan halkların barbarlığa ve gericiliğe karşı büyük bir savaş vererek, barış ve kardeşlik içinde inşa ettiği yaşamı yok etmek için alçakça saldırılarına devam ediyor. 

Bu son katliamla birlikte, artık AKP’nin DAİŞ’e verdiği desteği tartışmanın, kanıtlamaya çalışmanın hiçbir anlamı yoktur. AKP’nin DAİŞ’e destek verdiği artık bütün dünyanın bildiği ve şu ana kadar yüzlerce belge, bilgi, görüntü vb. ile kanıtlananbir gerçektir.

Silah yardımı, lojistik yardım, ülke içinde serbestçe faaliyet yürütme ve sınırlardan serbestçe gidip gelmelerine izin verme, sınır kapılarından geçmesine izin verilen bombalı araçlar, MİT tırları,Akçakale’de karargah gibi kullanılan evler, Mürşitpınar’da saldırı üssü olarak kullanılan silolar… 
Bütün bunlara rağmen AKP Hükümeti gözümüze baka baka yalan söylemeye, insanlık düşmanı bu barbar çeteye destek verdiğini inkar etmeye devam ediyor” denildi

IŞİD’in Kobanê’de gerçekleştirdiği son katliamın sorumlusunun da, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, AKP hükümeti olduğu ifade edilen açıklamada şunlar dile getirildi: “AKP’nin DAİŞ’e nasıl destek verdiğini anlamak ve bu katliamlardan sorumlu tutmak için yukarıda saydığımız kanıtlara bile ihtiyaç yoktur. DAİŞ’in geçtiğimiz yıl Kobanê’yi dört koldan kuşattığı günlerde “Kobanêdüştüüü düşecek” diyerek miting meydanlarında ‘müjde’ veren Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin;TılAbyad (GirêSpî) DAİŞ’ten kurtarıldığında ise feryat-figan ederek, “Kürtler etnik temizlik yapıyor” yalanlarıyla yaptıkları kışkırtıcılığa hepimiz tanık olmadık mı? DAİŞ’in yaptığı bu katliamdan AKP hükümetini sorumlu tutmak için daha ne olması gerekiyor? 

Gelinen yerde hala ‘AKP DAİŞ’e destek veriyor mu vermiyor mu’ diye tartışmak anlamsızdır. Bu savaş suçlarının ve katliamların sorumlusu olarak, AKP’ye hesap sorma zamanıdır. Rojava’da ve Suriye’de katliamlar yapan DAİŞ ve Nusra gibi terörist örgütlere verdiği destek bir yana; seçimlerden hemen önce Ağrı’da, Erzurum’da, Diyarbakır’da yaşananlar, AKP’nin sadece sınırın diğer tarafında değil, ülke içinde de savaş çıkarmak için kirli emeller peşinde olduğunu göstermiştir.”

“Emek Partisi Kürdistan Bölge Örgütü olarak, Kürdistan ve Türkiye halklarına, seçimlerde tek başına iktidar olma gücünü kaybettiği halde ırkçı ve mezhepçi savaş politikaları sürdüren AKP gericiliğine karşı ayağa kalkma çağrısı yapıyoruz. DAİŞ barbarlığına karşı, tüm halkların ve inançların özgürce, kardeşçe ve barış içinde olduğu bir yaşam için mücadele eden Rojavave Kobanê halkıyla dayanışma çağrısı yapan partimiz; Kürdistan ve Türkiye halklarını, işçi sınıfımızı ve emekçileri, ülke içinde de savaş politikalarına karşı halkların kardeşliği ve barış için, demokratik bir Türkiye için mücadeleyi büyütmeye çağırmaktadır” denilen açıklamada  Rojava’da IŞİD’in, Türkiye’de AKP’nin İkisinin de yenileceği, halkların kazanacağı vurgusu yapıldı

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna’nın ekonomik ablukasına tepki

SONRAKİ HABER

‘Çekeceğim bir filmi Ara Güler’e adayacağım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...